Görüş Bildir
Haberler
Melih Gökçek de Mansur Yavaş da Sonuçlara İtiraz Edecek!

Melih Gökçek de Mansur Yavaş da Sonuçlara İtiraz Edecek!

adem kara
31.03.2014 - 14:03 Son Güncelleme: 31.03.2014 - 22:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gökçek de İtiraz Edecek

CHP'nin Ankara'da çok az farkla yarışı kaptırdığı AK Partili Melih Gökçek de Mansur Yavaş gibi sonuçlara itiraz etmeye hazırlanıyor. Gökçek'e göre fark daha fazla olmalı.

20 yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP'li Melih Gökçek, kentte 90 binden fazla oyun iptal edildiğini ve bunun üç puan anlamına geldiğini ifade etti.

Oy sayımı sırasında yüzde 50 oy alacağını söyleyen Gökçek, 'Bizim tespitimize göre 70 bin oy bize ait olan oy. Biz de itiraz ediyoruz, biz de hakkımızı almak için o iptal edilen sandıklardan geri alacağız, inşallah arayı da açacağız' dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara'yı beşinci kez kazanan Gökçek, sonuçları alınca belediye binasında partililer ve çalışanlar tarafından karşılandı.

Melih Gökçek burada son siyasi gelişmelere ve Hükümet-Cemaat arasında süren kavgaya da üstü kapalı değindi, 'Allah Başbakanımıza güç versin, Allah devletimizin içindeki fitneyi fesatı bitirsin, bize düşmanlık eden beynelmilel güçlere de inşallah akıl versin ve Türkiye Cumhuriyeti o eski Osmanlı'nın ruhuyla tekrar dirilsin inşallah' dedi. Gökçek, şöyle devam etti:

'Biz dostluğu, yol arkadaşlığını da unutmayız, hainlik yapanı da unutmayız. Daha önce dedim ki 'Tezgah yapacaklar, son ana kadar bizi mağlup gösterecekler, insanları sokağa dökecekler' ve bire bir bunları yaptılar. 7 düvel birleşti, Allah'a hamdolsun güçleri yetmedi. Dışarıdan beynelmilel güçler. Özellikle İstanbul'daki baronlar ve bu baronlarla birlikte içerideki iş birlikçileri, hepsi bir araya geldiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü karşısında, Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin gücü sayesinde mağlup oldular. Bu zafer Allah'ın yardımı ve milletimizin gücü sayesinde oldu. Milletimize teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz.'

Melih Gökçek'in zaferini partililer meşale yakarak ve konfetilerle kutladı. Gökçek'in konuşması sonrasında da balonlar uçurulup havai fişek atıldı.

CHP'de hareketlilik

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP'de sessiz hareketlilik sürüyor. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini duyurdu.

Yavaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ankara’da seçmenin iradesinin sonuca yansımadığını savundu.

Yavaş ve ekibi gün boyunca sandık tutanaklarıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerini karşılaştırarak, itiraz dilekçesi hazırlamaya karar verdi. Mansur Yavaş öğle saatlerinde de CHP Genel Merkezi'ndeydi.

Gökçek saat 06.15'te duyurdu

Ankara'daki mücadele sabah saatlerine kadar çekişmeli devam etmişti. AK Parti adayı Melih Gökçek pazartesi sabahı 6.15'te seçimi 30 bin oy farkla kazandığını söyledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Ankara Büyüşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti yüzde 44,7, CHP ise yüzde 43,8 oy aldı.

Gökçek açıklamasında, “CHP’nin adayı televizyon televizyon gezip seçimi kazandığını iddia etti. Bazıları milleti sokağa dökmek için CHP’yi kazanmış gibi gösterdiler ve başarılı oldular” demişti.

Yavaş ise, Twitter hesabından yaptığı duyuruda Ankara’da sonuçların belli olmasının bu kadar zaman almasını da skandal olarak nitelemişti.

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/gokcek-...

'Sonuçların Sabaha Kadar Girilmemesi Skandaldır, İtiraz Edeceğiz'

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, kıyasıya bir mücadeleye sahne olan seçim yarışmasını AKP adayı Melih Gökçek'in 1 puan fark ile önde bitirdiği açıklanmasının ardından sonuçlara itiraz edeceklerini belirtti

Ankara'da Melih Gökçek belediye başkanlığını kazandığını açıklarken CHP'li Mansur Yavaş , sonuçlara itiraz edeceklerini açıkladı. Anadolu Ajansı'nın yayımladığı rakamlara göre açılan sandıkların yüzde 95'inde oy sayımının yapıldığı rakamlara göre, AKP adayı Melih Gökçek yüzde 44,74 oy oranı ile seçimden zaferle çıktığı, CHP adayı Yavaş'ın ise yüzde 43,81 oy oranı ile seçimi kazanamadığı görülüyor.

Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Bugün, gün boyunca sandık tutanakları ile YSK verilerini karşılaştırarak itiraz dilekçelerimizi hazırlayacağız.

İstanbul gibi bir metropolün sonuçları saatler öncesinde belli olurken Ankara'nın seçim sonuçlarının sabaha kadar girilmemesi skandaldır' dedi.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/yavas-sonucla...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0