Görüş Bildir
Haberler
'Siyasi' Denilerek İptal Edildi: Avusturya Yargısı 'AKP'li Plakanın İadesine Karar Verdi

etiket 'Siyasi' Denilerek İptal Edildi: Avusturya Yargısı 'AKP'li Plakanın İadesine Karar Verdi

Avusturya'da yaşayan Mustafa Kantarcı, özel yaptırdığı plakasına 'AKP' yazdırdı. Avusturya makamları siyasi olduğu gerekçesiyle plakayı iptal ettirdi. Avusturya yargısı Kantarcı'yı haklı bulup plakanın iadesine karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon'un Akçaabat ilçesinden Mustafa Kantarcı, 1973 yılında çalışmak için gittiği Avusturya'ya yerleşti. Özel sektörde çalışan ve bir süre önce emekli olan Kantarcı, 2016 yılında satın aldığı cipine, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni simgeleyen harfler ile memleketinin plaka kodunun bulunduğu 'KI AKP 61'yazılı özel plaka aldı. Avusturya makamları, 6 ay sonra Kantarcı'ya gönderdiği yazıda siyasi olduğu gerekçesiyle plakanın iptal edildiğini bildirdi.

Mahkeme Kantarcı'yı haklı buldu

Mahkeme Kantarcı'yı haklı buldu

İtirazlarından sonuç alamayan Kantarcı, plakayı sökmek zorunda kaldı. Aracına başka bir plaka verilen Kantarcı, olayı yargıya taşıdı. Avusturya yargısı, Mustafa Kantarcı'yı haklı buldu ve sökülen özel plakasının iade edilmesine karar verdi. Kantarcı, geri aldığı plakasını yeniden otomobiline taktı. Memleketi Trabzon'a gelen Kantarcı, bir süre sonra yeniden Avusturya'ya dönecek.

"Çevremden baskı görüyorum ama plakayı iade etmeyeceğim"

"Çevremden baskı görüyorum ama plakayı iade etmeyeceğim"
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP yazılı plakasının siyasi olduğu gerekçesiyle söktürüldüğünü anlatan Mustafa Kantarcı, 'AK Parti'ye sempatim olduğundan dolayı parti ve memleketimi simgeleyen özel plaka aldım. Plaka siyasi olduğu gerekçesiyle geri alındı. Dava açtım, sonunda plakamı geri aldım. Bazı baskılar görüyorum. Akrabalarım bana 'plakayı geri ver, başını bir şey gelir' dediler. Ama ben kararlıyım, vermeyeceğim' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
343
70
61
40
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
r25fbz54

Sırf bu yavşağa yorum yapmak için üye oldum; Pezevenk madem bu kadar sevgin var ne bok yemeye oralardasın göt! Gelsene sempati duyduğun partinin iktidar oldu... Devamını Gör

Tuğba Taşer

Katılıyorum. Seçme hakları olmamalı bunların.

Kzlt

Tarafı olduğun iktidarın ülkesinde bu adaleti bulamazsın ama hayatını kazanıp yaşamını sürdürdüğün ülkede yargının tarafı yoktur.

Mr Logical

Elimde yetki olsa ilk yapacağım şeylerden biri çifte vatandaşlığı olanların veya yurt dışında yaşayanların oy kullanmalarını yasaklamak olur. Ne güzel dünya.... Devamını Gör