Görüş Bildir
Haberler
'Şişko Nuri'ye 30 Yıl Sonra Film Teklifi Geldi

'Şişko Nuri'ye 30 Yıl Sonra Film Teklifi Geldi

ATKN
29.10.2015 - 13:45

Türk sinemasında çocuk tiplemeleriyle tanınan 'Şişko Nuri' lakaplı oyuncu Sıtkı Sezgin'i 30 yıl sonra gelen film teklifi heyecanlandırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Benim olacak Fıstık, bineceğim üstüne, vuracağım kırbacı, vuracağım kırbacı, babam çok zengindir, çuvalla para verir' repliğiyle bilinen, Adile Naşit ve Münir Özkul gibi çok sayıda sanatçıyla aynı filmlerde rol alan 65 yaşındaki Sezgin, oyunculuğu bıraktıktan sonra memleketi Samsun'a döndü.

Yaşamını 7 yıldan bu yana Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevinde sürdüren Sezgin, yaklaşık bir ay önce kendisine gelen film teklifiyle sinemaya dönecek olmanın heyecanını yaşıyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sezgin, Türk sinemasında 300'e yakın filmde rol aldığını söyledi.

Yeşilçam'dan yaklaşık 30 yıl uzak kaldığını dile getiren Sezgin, 'Sadece ben değil, benim gibi birçok sanatçı aynı şekilde. Televizyon kanalları çıkınca bizler bekleme dönemine girdik. Belirli ünlü sanatçılardan birkaçı çalışmaya devam etti. Onun dışındakiler çorap söküğü gibi... Ayakta duranlar duruyor, duramayanlar, Allah rahmet eylesin, vefat ediyor' ifadelerini kullandı.

'Teklifi aldığımda havalara uçtum'

'Teklifi aldığımda havalara uçtum'

Huzurevinde kaldığı süre boyunca boş durmadığını, okullardaki çocuk tiyatrolarında görev aldığını aktaran Sezgin, çocuklara dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajı vermeye çalıştığını anlattı.

Sezgin, 25 gün önce film teklifi aldığını belirterek, şöyle konuştu:

'Huzurevinin telefonuna beni çağırdılar. Bir bayan, 'Nuri amca' diye hitap ederek, bir korku filmi projeleri olduğunu, bu filmde benim için bir rol düşündüklerini söyledi. 'Oynar mısın?' diye sordular. Birdenbire gözlerim çakmak çakmak oldu, heyecanlandım ve kabul ettim çünkü yeniden bir Yeşilçam filmi gibi sinemalarda oynayacağım. 'Bu filmde bana rol nedir?' dedim. 'Şeytanın Elçileri' adlı bir film. Senaryosunu gönderdiler. Şeytanın büyücüsünü oynayacağım.

Sırtıma Notre Dame'ın Kamburu'ndaki gibi kambur koyacaklar, gözümü hamurdan kapatıp koca bir göz ve yüzüme yara yapacaklar. Yani Şişko Nurilik'ten çıkacağım ama rolümün hakkını da verebilmek için çaba sarf edeceğim.'

Filmde kimlerin rol alacağını henüz bilmediğini ifade eden Sezgin, 'Teklifi aldığımda havalara uçtum çünkü ben bir yeşeren ağacım, dalı budağı etrafa saçılan, ayakta duran. Ben mücadeleyi seven bir sanatçıyım. Ben burada oturup hayatımı geçirmek istemiyorum. Mücadeleciyim. Allah benim canımı ya yatakta normal şekilde ya da sahnede rol yaparken alsın' diye konuştu.

Sezgin, 1 Kasım'da  İstanbul'a giderek sözleşme imzalayacağını, çekimlerin 15 Kasım'da Kayseri'de başlayacağını sözlerine ekledi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
19
8
6
3
2
0