Görüş Bildir
Haberler
‘Sınırda Tecavüze Uğradım’ Diyen Suriyeli Kadın Almanya’ya Ulaştı

‘Sınırda Tecavüze Uğradım’ Diyen Suriyeli Kadın Almanya’ya Ulaştı

Onedio Medya
25.09.2015 - 16:15

TSK mensubu bir askerin tecavüzüne uğradığını iddia eden Filistin asıllı Suriye vatandaşı L.B., babası ve kardeşiyle birlikte Almanya’ya gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye’nin Tartus iline bağlı Banyas ilçesi nüfusuna kayıtlı olan  sığınmacı L.B., kısa bir süre önce kaçak yollardan Almanya’ya ulaştı. Başkent Berlin’deki akrabalarının yanında kalan L.B. ve ailesi oturum izni almak için resmi makamlara başvuruda bulundu.

Sputnik Türkiye'den Hikmet Durgun'a konuşan ve ülkesindeki savaşın kendisini, ailesinini perişan ettiğini söyleyen genç kadın, “Savaş psikolojimizi bozdu. Perişan olduk. İş ve güvenlik sorunu hep vardı. Geçinemiyorduk. Geçen ay Almanya’daki akrabalarımızın yanına gitmek için yola çıktık. Hatay sınırından geçerken yaşadığım tecavüz olayı beni daha çok sarstı. İntihar etmek istedim ama babamı düşünerek vazgeçtim. Aklıma hep o geldi” dedi.

'Hukuki süreci Almanya'dan takip edeceğim'

Ülkesinden uzak olduğu için üzgün olduğunu, ancak başka bir seçeneği olmadığını dile getiren L.B.,  Almanya’da oturum almak sonrasında da çalışmak istediğini kaydetti.

L.B, yaşadığı tecavüz olayıyla ilgili hukuki süreci Almanya’dan takip edeceğini ve Türkiye’ye gelmeyeceğini ifade etti.

21 yaşındaki L.B.’nin sınırı geçerken bir asker tarafından Güveççi Mahallesi civarında tecavüze uğradığı iddia edilmiş, olayın ardından Yayladağ Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli hakkında adli ve idari soruşturma başlatmıştı.  Soruşturma kapsamında Savcılık, Güveççi Karakolu’ndaki askerlerin ifadesine başvurmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0