Görüş Bildir
Haberler
'Silahlı Terör Örgütüne Yardım' Suçlaması: CHP'li Eren Erdem Tutuklandı

'Silahlı Terör Örgütüne Yardım' Suçlaması: CHP'li Eren Erdem Tutuklandı

FreiGeist
29.06.2018 - 09:58 Son Güncelleme: 29.06.2018 - 15:55

CHP Parti Meclisi Üyesi ve CHP'nin 25-26. dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem, dün gece Twitter'dan gözaltına alındığını duyurmuştu. Ankara'da gözaltına alınan, Emniyet'teki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde İstanbul'a götürülen ve İstanbul Adalet Sarayı'nda hâkim karşısına çıkan Erdem 'kaçma şüphesi bulunduğu' gerekçesiyle tutuklandı.

Erdem mesajında "An itibariyle gözaltına alındım. Gerekçemi bilmiyorum. Polisler tarafından evimin önünden gözaltına alındım. Kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.

Erdem mesajında "An itibariyle gözaltına alındım. Gerekçemi bilmiyorum. Polisler tarafından evimin önünden gözaltına alındım. Kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.

CHP'nin PM üyelerinden Necati Yılmaz, attığı iki tweet ile konuya ilişkin şu bilgileri verdi👇

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise durumu ‘düşman ceza hukuku’ diye yorumladı.

CHP'li Barış Yarkadaş Twitter'dan duyurdu: Savcı Erdem için tutuklama talep etti.

Cumhuriyet gazetesinin aktardığı bilgiye göre Erdem'in savunmasından bir bölüm şöyle:

'Ahmet Şık'a FETÖ'cü diyen yapı şimdi beni FETÖ'cü ilan etti.  Bu suçlama mezhebime, meşrebime uymaz. Karşı gazetesinde FETÖ eleştirildi. Ne kaçması? Polis korumam var. Gizli tanık seçerken insan dikkat eder. Çikolata kutusunda belge gelmişmiş, insan biraz zeka seyiyesi olan gizli tanık seçer. İlçe başkanı ile yaptığım konuşmadaki 'ön kesmeyi' adam kesmek diye yazmışlar. Adamın yüzünde çizik yok. Twitter ve medya üzerinden suçlanıyorum A haberin yayınlari ile dosya oluşturulmuş. Suçlu olsam kaçardım suçsuzum ve mücadeleye devam. Kaçsam kaçardım ama buradayım. 

 'İspat etsinler idamımı talep ederim'

İddianamede şaşırdığım nokta şu: Her iddianame delilden şüpheliye gider bu dosyada şüpheliden delile gidilmiş. FETÖ'nün gazeteye tek kuruş verdiğini ispat etsinler idamımı talep ederim. O dönem ilanlarla ayakta durduk. Cumhuriyet, Birgün 'Biz yayın yasağını deleceğiz' dedik en fazla bu suçla suçlanabilirim. Bu iddianame FETÖ ile mücadeleye zarar verir, sulandırır, bütün dünya dalga geçer. CHP PM üyesiyim nereye gideceğim? İddianame çürük. Milletvekilliğimin düştüğü hafta tutuklanmam adalete zarar verir...'

CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski İstanbul vekili Eren Erdem çıkarıldığı İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski İstanbul vekili Eren Erdem çıkarıldığı İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

İstanbul Başsavcılığı, Erdem hakkında  ‘FETÖ/PDY’ örgütüne yardım suçlamasıyla 22 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlamıştı.

İddianamede Erdem, 'Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek', 'Gizli tanığı deşifre etmek' ve 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal' ile suçlanmış ve 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapsi istenmişti. 

Erdem'in 22 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’ya gidişi bu dava kapsamında konan yurt dışı yasağı gerekçesiyle engellenmişti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lunakimu

"önce komünistler için geldiler, bir şey demedim çünkü komünist değildim. sonra yahudiler için geldiler ve bir şey demedim çünkü yahudi değildim. sonra sendi... Devamını Gör

fatma keskin

akp ye oy veren ve dinine güya cok düşkün olan canım halkım öbür tarafta canı yanan masumların hesabını nasıl vericek acaba ? cnku bence oy veren herkes onl... Devamını Gör

hülyaa

bunlar daha başlangıç, yakın zamanda akpye karşı olan herkes içeri alınır