Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Başika Açıklaması: 'Silahlı Kuvvetler Gerekli Yetkiye Sahip'

Davutoğlu'ndan Başika Açıklaması: 'Silahlı Kuvvetler Gerekli Yetkiye Sahip'

Ulaş
16.12.2015 - 21:47

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başika'daki IŞİD saldırısı, Türk askerlerinin Musul'da bulunması, FED kararı ve Güneydoğu'da devam eden operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu: 'Irak ve Suriye'de öyle gelişmelerle karşı karşıyayız ki, artık sınırlarımızın güvenliği sınır ötesinden başlıyor...Maalesef eğitilen Iraklı bir subay ve bir asker şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı. Yaralanan askerlerimiz derhal Türkiye'ye getirildi. Misliyle karşılık verildi, bölgedeki DAEŞ unsurları imha edildi' diye konuştu. 

'Bu olay gösteriyor ki Iraklı kardeşlerimizi eğitmek isterseniz bunun riskleri vardır. Bu gelişme bizim geçtiğimiz günlerde o bölgeyi tahkim etmek için attığımız adımların haklılığını gösteriyor.' diye konuşan Davutoğlu, 'Eğer silahlı kuvvetlerimiz, orada yeni bir adım atmak gerekirse,  gerekli yetkiye sahiptir.' dedi.

'0,25 baz puanlık artış beklenen bir gelişmeydi'

'0,25 baz puanlık artış beklenen bir gelişmeydi'

Davutoğlu,“0,25 baz puanlık artış beklenen bir gelişmeydi. Piyasaların da normal karşıladığı bir artırış. Merkez Bankası Başkanımız Erdem Başçı ile de konuştuk. Şimdiye kadarki tepkiler itibariyle bizim piyasamızı derinden etkilen bir durum yok. Fed'in kararıyla ilgili olabilecek senaryoları daha önce belirlemiştik. Merkez Bankamızın eylem planı dahilinde devam edilecek” dedi.

'Vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçları karşılanacak'

'Vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçları karşılanacak'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu terör operasyonlarının devam edeceğini söyleyerek 'Evlerinden ayrılmak zorunda kalmış vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının tümü karşılanacak. Sur başta olmak üzere saldırı, barikat, hendeklerden etkilenen esnafımıza yapılabilecek destekler de ele alınacak. Halkımız emin olsun terörle mücadelede ne kadar tavizsizsek, vatandaşlarımıza da o kadar müşfik olmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
8
2
2
2
1
0