Görüş Bildir
Haberler
"Castro'ya Dedim Ki Devrim Sandıkta Olur"

"Castro'ya Dedim Ki Devrim Sandıkta Olur"

Batuhan
15.02.2015 - 12:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Latin Amerika turu dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 'Ben de şöyle söylüyorum; en önemli olan halkın devrimidir, silahlı devrim değil. Halk sandıkta devrim yapar ve onun için de mutlu olur. Yoksa silahla yapılan devrim devrim değildir. Bunu tabi ben söyledim, Raul Castro değil...” dedi.

'KÜBALI DOKTORLAR MADEM İYİ, GELSİNLER TÜRKİYE'YE'

Küba ziyareti sırasında “Buraya Türk eli değmeli” çıkışıyla ‘korkutan’ Erdoğan, bu sözünü de savunarak Kübalı doktorların Türkiye’de çalışabileceğini söyledi.

Erdoğan, “Sanırım 60-70 bin doktorları ülke dışında. Bizim Sağlık Bakanımız ile de görüşeceğim dönüşte. Olmazsa oradan doktor ithal edelim. Gelsinler biz de çalışsınlar. Mevzuat belki uygun değil ama ona uygun hale getirelim. Faydalanalım bu durumdan. Madem iyiler bize de faydası olsun” diye konuştu.

'SARAYLARI BETON YIĞINI DEĞİL, GÖRSEM BİZİM KÜLLİYEYİ DE AĞAÇLANDIRIRDIM'

Küba’daki başkanlık sarayına da hayran kaldığını vurgulayan Erdoğan, kaçak sarayının yapımım sırasında 900 hektar ormanın yok edildiği gerçeğini atlayarak “Görseydim bizimkini de böyle ağaçlandırırdım” dedi.

Bir anda yeşil sevgisi kabaran Erdoğan, şu ifadeleri kullandı; “Küba’daki saray beni adeta büyüledi. Beton yığınının içine girmiyorsunuz mesela. Küba’daki saray muhteşemdi. Yürürken mesela duvarların arasından geçmiyorsunuz. Ağaçların, dalların, ormanların arasından geçiyorsunuz. Sanırım oraya harcanan rakam bizim Cumhurbaşkanlığı külliyesine harcanandan daha fazladır. Eskiden adalet sarayıymış. O binada oturmak istemedikleri için böyle bir yer yapmışlar. Bu tabii öyle doğal filan değil. Hayli bir harcama yapılarak yapılan bir mimariden bahsediyorum. Bizim külliyeyi yaptırmadan burayı görseydim bu şekilde yeşil ağaçlandırılmasını arzu ederdim. Her şey doğal. Ağaçlar sonradan yerleştirilmiş.”

Birgün

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/saka-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0