Görüş Bildir
Haberler
"Şikenin Ağababasını Hakemler..."

"Şikenin Ağababasını Hakemler..."

Fatih
13.05.2014 - 23:18

"Şikenin Ağababasını Hakemler..."

Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, 'Galatasaray'dan bu tarafa maçlarımızı yöneten hakemlerin hiçbirine hakkımızı helal etmiyoruz. Allah da onlardan hesabını sorsun' dedi.

Selçuk Öztürk, Elazığspor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, takımın ligden düşmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Yönetim olarak 2,5 sezondur onurlu bir mücadele verdiklerini belirten Öztürk, bundan sonra da Elazığspor'un yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükselmesi için çalışacaklarını bildirdi.

Elazığspor'u, içinde bulunduğu büyük maddi sıkıntılara rağmen geçmişteki yönetimler gibi yüz üstü bırakmadıklarını ve sonuna kadar mücadele ettiklerini anlatan Öztürk, takımın ligden düşmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını ancak hakemlerin yanlış kararları nedeniyle bu sonuçla karşılaştıklarını savundu.

Özellikle 31. haftadaki Galatasaray maçından itibaren hakemlerin Elazığspor aleyhine kararlar verdiğini ve bu yüzden takımın ligden düştüğünü öne süren Öztürk, şöyle devam etti:

'Ortada hiçbir şey yokken verilen bir kart, Elazığsporumuzu 10 kişi bırakmış ve Galatasaray karşısında alacağımız en kötü ihtimalle bir puana sebep olmuştur. Geliyoruz Beşiktaş maçına, Tanju'nun aynı pozisyonuna 'el' diyen hakem, ceza sahası içinde rakip oyucunun koluna, eline çarpan topa penaltı vermiyor. Adalet nerede? Bir penaltımız gidiyor. Aynı esnada oynanan Bursaspor-Kayseri Erciyesspor maçında Bursaspor'un tartışmasız bir golü verilmiyor ve Elazığspor, küme düşüyor. Abitoğlu da çıkıyor, Bursaspor'dan, 'Hakkınızı helal edin, golünüzü görmedim, vermedim.' Onlardan helallik istemeyeceksin, helalliği Elazığspor'dan isteyeceksin Abitoğlu. Bursaspor'un hiçbir iddiası yok, helalliği Elazığpor'dan isteyeceksin ve biz de hakkımızı helal etmiyoruz. Galatasaray'dan bu tarafa maçlarımızı yöneten hakemlerin hiçbirine hakkımızı helal etmiyoruz. Allah da onlardan hesabını sorsun. Şike, yönetici yapmış, futbolcu yapmış başka yerde aramayacaksın. Şikenin ağababasını bir kısım hakemler yapmıştır ve savcılarımızı göreve çağırıyorum.'

Elazısğpor'un ligde kalma kabiliyeti olduğunu ancak bunun hakemler tarafından engellendiğini iddia eden Öztürk, 19. haftada Kardemir Karabükspor maçında da yanlış kararlarla sahadan mağlup ayrıldıklarını öne sürdü. Öztürk, şunları kaydetti:

'Karabük maçında oyuncumuz, bir hayvana yapılmayacak müdahaleyle dışarı atılıyor. Hakem, 'Görmedim' diyor ve maçın son 10 dakikasında MHK Başkanı Zekeriya beyi arıyorum, diyorum ki 'Başkanım maçı izleyin.' Bana cevabı, 'Evet, izliyorum şu anda. Başkanım, çok üzgünüm. Gözlemcilere de talimat verdim, gereğini yapacaklar.' Benim cevabım da 'Gereği yapılacak ama senin vereceğin 3-5 hafta ceza, beni kurtaracak mı?' Üzgünlüğünü belirtti. Enteresandır, aynı hakem bir hafta sonra Bursaspor maçını yönetti. Bu işin tepesindeki insanla konuşuyorum. Aynı hakem, bir hafta sonra yine önemli bir maça veriliyor ve o maçta da hata yapıyor. Bu kadar olmaz. Sustuk ama artık buramıza geldi.'

Öztürk, Kayserispor'un da hakem hataları nedeniyle ligden düştüğünü savundu.

'Teknik Direktör Buruk, görevine devam edecek'

Teknik Direktör Okan Buruk'un, takım için elinden geleni yaptığını vurgulayan Öztürk, PTT 1. Lig'de yollarına onunla devam etmek istediklerini açıkladı.

Buruk'un, 40 sene antrenörlük yapanlardan daha deneyimli olduğunu söyleyen Öztürk, 'Dürüstçe bana anlattı, 'Ben hiçbir kulüple görüşmedim' dedi. Sadece birkaç ay önce Fatih hoca, milli takımla ilgili görüşmüş. 'Benim şu anda Elazığspor'a adapte olmam lazım' demiş ve ondan sonra da Milli Takıma başka bir hocamız gitti. Onur verici bir davranış. Hocamızla çalışmak istiyorum, o da bizimle çalışmak istiyor' değerlendirmesinde bulundu.

Gazetesport

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1422...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın