Görüş Bildir
Haberler
'Sık Marihuana Kullanımı Beyni Olumsuz Etkiliyor'

'Sık Marihuana Kullanımı Beyni Olumsuz Etkiliyor'

Onedio Medya
16.04.2014 - 16:19 Son Güncelleme: 16.04.2014 - 16:55

'Sık Marihuana Kullanımı Beyni Olumsuz Etkiliyor'

Yapılan araştırmalar her gün marihuana içenlerin beyin hücrelerinin değişime uğradığını ve karar alma mekanizmasının düzgün çalışamadığını gösteriyor.

Independent'ta yer alan habere göre, Harvard Üniversitesi ve Chicago merkezli Northwestern Sağlık Merkezi’nin araştırmasında, her gün marihuana içenlerin motivasyon ve duyguları kontrol eden beyin bölümlerinde değişliklikler saptandı.

Görece küçük bir örneklem olan 40 denek üzerinde gerçekleştirilen testlerde, marihuananın ne kadar sık içildiğine bağlı olarak, beyinin belli bölgelerindeki hücrelerin deforme olduğu sonucuna ulaşıldı.

Harvard Tıp Fakültesi’nde asistan psikyatrist olan Anne Blood, düzenli marihuana içenlerin beyinlerinde temel yapıların etkilendiğini söyledi ve “Etkilenen beyin bölgeleri çevrede olan gelişmelerin pozitif ve negatif özelliklerini ayırt eden kısım. Yani karar alma sürecini işleten bölüm” dedi.

Blood, haftada sadece birkaç kez marihuana içenlerin beyinlerinde ise önemli bir deformasyon olmadığını söyledi

Araştırmada net sonuçlara ulaşmasa da daha önceki çalışmalara benzer sonuçlar elde edildiği düşünülüyor. İngiliz uzmanlar, çalışmanın çok az kişi üzerinde yapıldığını hatırlatıyor.

Deneylerin çok az kişi üzerinde yapıldığını söyleyen İngiltere Tıp Araştırmaları Konseyi üyesi Michael Bloomfield, kısa bir süre içerisinde tamamlandığını da hatırlatıyor.

Independent gazetesine konuşan Bloomfield, “Çalışma net bir sonuca ulaşamasa da, bizim yürüttüğümüz çalışmalarla benzer bir çıkarıma ulaşıyor” diyor.

İngiltere’de yapılan araştırmalarda yoğun marihuana kullanımının beyin kimyasallarının etkin iletimini engellediği belirtilmişti.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın