Görüş Bildir
Haberler
'Sığınmacıların İçinde Kalifiye İnsanlar Var, Biz Almayalım da İngiltere'ye mi Gitsin'

etiket 'Sığınmacıların İçinde Kalifiye İnsanlar Var, Biz Almayalım da İngiltere'ye mi Gitsin'

Onedio Medya
05.07.2016 - 18:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye vatandaşlığı verilmesi gündemde olan Suriyeli mülteciler için; 'İçlerinde çok kalifiye insanlar var, kalifikasyonu yüksek insanlar var, kariyer sahibi insanlar var. Biz almayalım da İngiltere'ye, Kanada'ya, şuraya, buraya mı gitsin. Bak biz ayrım yapmıyoruz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da bayramlaşma etkinliğine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesine karşı eleştirilere yanıt verdi.

'Şimdi, Suriye'den ülkemize gelen 2 milyon 700 bin muhacir var değil mi? Biz de hamdolsun ensarız' diyen Erdoğan, şunları söyledi:

'Ne büyük makam bu ya, ne büyük makam. Ama şimdi bakıyorum, bazı siyasiler bunun inceliğini kavrayamamış. 300 bin de Irak'tan var, 3 milyon. Çıkmış açıklama yapıyor. Diyor ki; 'Vatandaşlık öyle kolay bir iş değil'. Buralara takılıp kalacak kadar siyaseti bilmeyen, tarihini bilmeyen, kendi değerlerini bilmeyen kişilerle bu ülkede ne yapabilirsiniz? Evet biz o mağdur, o mazlum kardeşlerimize bu ülkede inşallah hükümetimizin ortak çalışmasıyla vatandaşlığı vereceğiz.'

'Mülteciler arasında kalifiye insanlar var'

Sığınmacıların içinde kalifiye insanlar olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sığınmacıların içinde çok kalifiye insanlar var, kalifikasyonu yüksek insanlar var, kariyer sahibi insanlar var. Biz almayalım da İngiltere'ye, Kanada'ya, şuraya, buraya mı gitsin. Bak biz ayrım yapmıyoruz. Buyurun Ukrayna'dan Ahıskalı kardeşlerimizi ne yaptık, Ahıska Türklerini aldık, Erzincan'a, Üzümlü'ye yerleştirdik. Yine gelsin yine alacağız. 780 bin kilometrekare bu vatan topraklarının içinde yeter ki 'bu vatana ben de sahibim, ben de bu vatanda yaşayanların birer kardeşiyim' anlayışında olan kim olursa olsun biz bunları alırız.' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den tepki

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den tepki
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den tepki

Açıklamaya tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Profesörleri, sanatçıları, sporcuları, girişimcileri almalarına itiraz etmem. Ancak Cumhurbaşkanı, ‘Kim talep ederse’ diyor. Daha şimdiden gettolar oluşmuş. 3 milyon insanı nasıl sindireceksin? Esnafa sorsunlar, istiyor mu?' demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili yorumu ise 'Suriyelilere vatandaşlık hakkı tanımak hazmedilecek bir durum ve tercih değildir' olmuştu.

AA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
554
451
83
29
26
15
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
özgürcocuk

Senin ülkende yüksek lisans mezunu insanlar aç geziyor elin kanı bozuk suriyelisine kalifiye diyosun ortadoğuda ne kalifiyesi aq

Aytek Muhtemel

ulan çakal sen ne çektiysen kalifiye, kültürlü okumuş insanlardan çektin zaten kimi kandırıyosun, senin en nefret ettiğin kesim kültürlü kesim, en sevdiğin i... Devamını Gör

mert hacı dertli

Ben de suriyeli vatandaş istemiyorum ama senin dediğin yanlış şu videoyu izleyin anlarsınız ne demek istediğimi https://www.youtube.com/watch?v=L_vBTlJ-uAg

Nekadarda

Ama bu ayıp uzun reis. Adamlar nasada googleda teslada çalışacaklardı. önlerini kesmişsin.