Görüş Bildir
Haberler
'Sevgilerde... Behçet Necatigil 100 Yaşında' Sergisi Açıldı

'Sevgilerde... Behçet Necatigil 100 Yaşında' Sergisi Açıldı

Batuhan
15.04.2016 - 10:25

Bu yıl 100. yaşını kutladığımız Türkçenin özenli, özgün sesi Behçet Necatigil, İstanbul’da Fulya Sanat Merkezi’nde açılan sergiyle anılıyor. Yapı Kredi Yayıncılık ve Beşiktaş Belediyesi ortaklığında hazırlanan sergide, çocukluğundan ölümüne Necatigil’in az görülmüş fotoğrafları, elyazısı şiirleri, notları, kişisel eşyaları, kitaplarının ilk baskıları ve şairin yaşamına ışık tutan dokümanlar bulunuyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu anlamda “Sevgilerde... Behçet Necatigil 100 Yaşında” sergisi, kızı, yazar Ayşe Sarısayın’ın sunduğu katkılarla, “dar alanda” Necatigil’in yaşamına geniş bir bakış sunuyor. Dün açılan sergi, 3 Mayıs’a kadar görülebilecek.

Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü Egemen Berköz'ün

Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü Egemen Berköz'ün

Dün serginin açılışıyla birlikte “Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü” de törenle şair Egemen Berköz’e sunuldu. 

Ayşe Sarısayın’ın sunduğu, TRT yapımı Necatigil belgeselinin gösterimiyle başlayan törende, seçici kurul başkanı Doğan Hızlan, “Necatigil Ödülü iyi bir şairden iyi bir şaire gitti. Hak yerini buldu” dedi.

“Necatigil hem iyi bir şair hem de öğretmendi"

“Necatigil hem iyi bir şair hem de öğretmendi"

Berköz’e ödülü Necatigil’in kızı Selma Necatigil ile Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı’nı temsilen İsmail Özsürücü tarafından sunuldu. Egemen Berköz, doğum gününde bu ödülü almaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Necatigil hem iyi bir şair hem de öğretmendi. Bize değer verir, görevlendirir, şiiri aksattığımız zaman da cezalandırırdı. Mesela uzun zamandır şiir yayımlamadığı için beni Şairler Sözlüğü’nün 5. baskısından çıkarmıştı. Ama 6. baskıya yeniden aldı.”

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın