Görüş Bildir
Haberler
'Sevgi ve Barış' İçin Yeniden Rekora Dalacak

'Sevgi ve Barış' İçin Yeniden Rekora Dalacak

Batuhan
27.01.2016 - 14:19

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında kendisine ait 91 metrelik dünya rekorunu 100 metreye çıkarmak için gerçekleştirdiği rekor denemesinde başarısız olan dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, 'sevgi ve barış' temasıyla yeniden rekor dalışı yapacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ercümen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en son yaptığı rekor denemesinde bir talihsizlik yaşadığını, şu an sağlık durumunun iyi olduğunu ve antrenmanlara yavaş yavaş başladığını söyledi.

Antrenmanların oldukça verimli geçtiğini aktaran Ercümen, bu yaz Antalya'da düzenlenmesi planlanan Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda yeniden rekor denemesi yapacağını belirterek, 'Hem ülkeme yeni bir rekor kazandırmak hem de madalya kazanarak ülkemi gururlandırmak istiyorum' dedi.

Geçen yıl antrenmanlarda 110 metreye kadar dalışlar yaptığını dile getiren Ercümen, 'Resmi olarak rekor hala 91 metreyle bana ait. Amacım 100 metreyi geçebilmek. Rekorları sadece metreleri geçmek için değil, başka yaşamlara dokunabilmek ve bir fark yaratabilmek için kırıyorum' diye konuştu.

Her rekor denemesinin bir sosyal sorumluluk projesiyle bağlantılı olduğuna dikkati çeken Şahika Ercümen, bir sonraki rekor denemesini ise 'sevgi ve barış' için gerçekleştireceğini ifade etti.

Astım, başarısına engel olmadı

Astım, başarısına engel olmadı

Milli sporcu Şahika Ercümen, astım hastalığı nedeniyle ilk başta kendisine destek vermeyen ailesinin sporun hayatına olumlu yansımalarından sonra bu kararını değiştirdiğini anlattı.

Hastalığının üzerine gittiğini dile getiren Ercümen, 'Doğru tedaviyle çalışarak, nefes egzersizi ve düzenli antrenmanlarla dünya rekoru deniyoruz. Çok ironik aslında, nefesle yapılan bir sporda rekor kırmaya çalışmam. Astım hiçbir zaman engel olmadı. Astıma rağmen rekor kırabiliyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
7
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın