Görüş Bildir
Haberler
Deniz Seki: 'Sesim Tutuklu Ruhum Mahpus'

Deniz Seki: 'Sesim Tutuklu Ruhum Mahpus'

Batuhan
04.12.2014 - 11:04

Uyuşturucu ticareti suçundan cezaevinde yatan Deniz Seki, “Koğuşta şarkı söyleyemiyorum. İlham gelmiyor ama yeni albümüm 100 bin sattı. Bu, toplumun bana inandığını gösterir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Avukat Ayça Akpek ile birlikte Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne giderek uyuşturucu ticareti suçu kapsamında tutuklanan Deniz Seki ile görüştü. Görüşmeye ilişkin hazırlanan raporda, cezaevinde 47 ülkeden 218’i yabancı 783 mahkûm bulunduğu, personelin yetersiz ve yemeklerin çok yağlı olduğu, Seki’nin memur koğuşunda kaldığı belirtildi.

‘Çocuk istiyorum’

Rapora göre Deniz Seki şunları söyledi: “Beni günah keçisi ilan edip, ticaret ve temin suçundan suçlu gösterdiler. Kocaman bir haksızlık var ortada. Bir hata ettim, cahillik ettim sadece bir kez kullandım. Ama asla ticaretini yapmadım. Bir sanatçı asla böyle bir şey yapmaz. Zerre kadar adalet varsa suçsuzluğum mutlaka ortaya çıkacak. Sattığımı iddia ettikleri kişi şimdi dışarıda. Ben içerideyim. Suçsuz olduğumu bildiğim için kaçtım.

Elimden gelse dava dosyamı albümümle dağıtacağım. Okusunlar dosyamı. Yeni albümüm öksüz çıktı. 100 bine yakın sattı. Bu bile toplumun bana inandığının göstergesi.

Herkes masum olduğumu biliyor. Rahmimde 10 santimetre kist var. Çocuk sahibi olmak istiyorum. Sağlığım için çok endişeleniyorum. Burada doğup büyüyen onlarca çocuk var. Uçağı kuş zannediyor. Cezaevinde canlı hiçbir şey yok, burası buzhane gibi. İnsan insanlığını unutuyor. Bol bol dua edip, zikir çekiyorum.

‘Koğuşta ilham gelmiyor’

İlahi adalete inanıyorum. Suçsuzluğuma inanıyorum. Sesim tutuklu ruhum mahpus. Koğuşta şarkı söyleyemiyorum. İlham gelmiyor. Koğuştaki arkadaşlar TV kanalında şarkım çıktığı zaman sesini açıp dinliyorlar. Perşembe günleri annemi arıyorum. 5 dakikasında karşılıklı ağlıyor, sonraki 5 dakikada konuşabiliyoruz. Kapalı görüşlerde çok acı çekiyorum.

Kadın her yerde kadın. Burada parfüm kullanmak yasak. Ama biz Vernel’den oda kokusu yapıyoruz. İnsanlar, kamu hizmeti yaparak da cezalarını çekebilir. İnsana insan olduğu unutturulmamalı.”

‘Hukuka aykırı

Seki’nin avukatı ziyarete gelen CHP heyetine, “Deniz Seki hukuka aykırı telefon dinlemesi ve arama sonucu oluşturulan delillerle yargılanmış ve hakkında hüküm verilmiştir. Arama yapılan evde ve otel odasında hiçbir uyuşturucu maddeye rastlanmamıştır” dedi.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/sesim-tutu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın