Görüş Bildir
Haberler
‘Servetiniz Bizden Çaldıklarınızdır’

‘Servetiniz Bizden Çaldıklarınızdır’

adem kara
10.04.2014 - 17:17

Yatağan işçileri Ankara’da

Yatağan işçileri, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı bir kez daha Ankara’ya geldi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yürüdü

Yatağan işçilerinin özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı mücadeleleri bir kez daha Ankara’ya taşındı. İki günden bu yana Ankara’ya gelmeleri yasaklama kararıyla engellenmek istenen Yatağan işçileri, engellere karşın sabah saatlerinden itibaren Toros Sokak’ta bir araya gelmeye başladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş’e ve DİSK’e bağlı sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcilerinin de gelmesiyle birlikte öğle saatlerinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yürüyüş başladı. İşçiler özelleştirme ve taşeronlaştırma karşıtı sloganlarının yanı sıra “Türk-İş göreve, genel greve”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Hırsız Tayyip Erdoğan” sloganları da attı.

Greif işçilerine destek Sabah saatlerinde polisin saldırısına uğrayarak gözaltına alınan Greif işçileri de unutulmadı. Tes-İş Yatağan Şubesi Yöneticisi Kemal Özcan yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada işçi sınıfının Greif işçilerine uzanan AKP’nin kirli elini çok iyi tanıdığını söyledi ve “Emekçiye uzanan elleri kınıyoruz. Zafer direnen işçi sınıfının olacak” dedi.

‘Gökkubbeyi başlarına yıkacağız’ Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Kurtuluş’taki binasının önünde polis barikatıyla karşılanan işçiler burada bir açıklama gerçekleştirdi. Çocuklarının haklarının, kendi emeklerinin peşkeş çekildiğini belirten Yatağan işçileri, “Bu binada hırsız var, yolsuzlar var. Bu gökkubeyi onların başına yıkmayan namerttir” dedi.

Sendika.Org/ Ankara

Kaynak: http://www.sendika.org/2014/04/yataga...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0