Görüş Bildir
Haberler
"Serie A'da Kendimi Geliştirdim"

"Serie A'da Kendimi Geliştirdim"

Fatih
07.06.2014 - 23:39

Serie A'da Kendimi Geliştirdim"

Arjantin'in ve Napoli'nin gol makinesi Gonzalo Higuain, Serie A'da kendini geliştirdiğini iddia etti.

Sezon başında Real Madrid'den Napoli'ye transfer olan Arjantinli golcü Higuain, artık çok daha iyi bir futbolcu olduðunu düşünüyor.

Serie A'da kendini geliþtirme fırsatı bulduðunu söyleyen 27 yaşındaki forvet, El Pais'e verdiğii demeçte “İspanya'ya gitmem büyük bir riskti çünkü çok gençtim. Ancak orayı çabucak öğrendim ve kendimi orada geliştirdim. Serie A'da da aynı şey gerçekleşti. Ancak bu lig çok daha çekişmeli geçiyor.” ifadelerini kullandı.

İtalya'da oynanan futbolun kalitesi hakkında konuşan Arjantinli, “Belki futbolun kalitesi İspanya'ya oranla biraz düşük olabilir, ancak taktiksel anlamda benim için büyük bir adım oldu. İtalya'daki savunmacalar çok daha güçlü ve bu da benim kendimi geliştirmemi sağladı. Serie A diğer liglerden çok farklı.” dedi.

Kariyeri boyunca dört savunma oyuncusuna karşı oynamaya alışık olduðunu söyleyen Higuain, “Burada işler farklı. Ben hep dört defansa karşı oynadım, İtalya'da ise her takım beşli savunma yapıyor.” diye konuştu.

Napoli formasıyla bu sezon 24 gol atan Higuain, Arjantin'in Dünya Kupası kadrosunda da yer alıyor. Higuain daha önce 2010 Dünya Kupası'nda da 4 maçta oynamış ve 4 gol atmıştı.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/444/italy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın