Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Gündemindeki Hâlâ Bulunamayan 'Seri Katil' Hakkında Basına Yansıyan 8 Bilgi

Türkiye'nin Gündemindeki Hâlâ Bulunamayan 'Seri Katil' Hakkında Basına Yansıyan 8 Bilgi

ATKN
02.06.2016 - 12:00 Son Güncelleme: 02.06.2016 - 16:54

İstanbul ve Ankara'da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay F. hakkında Türkiye'nin birçok şehrinden ihbar yağıyor.  Şu ana dek onlarca kişinin ifadesine başvuran polis ekipleri, 8 noktada yoğunlaştı.

Atalay F'nin kaçarken 'toplu ulaşım' araçlarını kullandığı, en son Çeşme'de görüldüğü, yeni bir sahte kimlik ile Yunanistan'a geçmeye çalıştığı da basına yansıyan bilgiler arasında. 

Ayrıca polis 'başka cinayetler' üzerinde de duruyor. 

Atalay F.'nin 'ODTÜ doktoralı' olduğuna ilişkin haberler üzerine ODTÜ'den yapılan açıklamada 'Bahsi geçen isim, ne şimdi ne de geçmiş yıllarda, lisans ya da lisans üstü düzeyde öğrenci olarak üniversitemize kayıt olmamıştır' denildi. 

Bugün öğle saatlerinde gelen son bilgiye göre Atalay F'nin Hadımköy'de bir depo kiraladığı öğrenildi. Depoda arama yapıldı.

Basına yansıyan bilgileri 8 başlık altında topladık...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma K.'yı öldürdüğü suçlamasıyla firari olarak aranırken evdeki parmak izi kayıtlarından önce asıl kimliği, daha sonra Ankara’da iki kişiyi daha öldürdüğü belirtilen Atalay F.'nin yakalanmasıyla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.

Şu ana kadar yüzlerce saat güvenlik kamera kaydının polisler tarafından incelendiği ve incelemenin geniş çaplı sürdüğü öğrenildi.

1- Toplu taşıma ile kaçış: Minibüs ve iki otobüs aktarması yaparak kaçmış!

Atalay F.'nin saat 14.30 sıralarında minibüs ve iki otobüs aktarması yaparak kaçtığının belirlendiğine basında yer verilirken, görüntüleri inceleyen polis ekipleri bavulun içinde ceset bulunma ihtimalinin düşük olduğunu da ifade ediyor.

2- Öğretmeni: 'Tek başına çöle bıraksanız bir yolunu bulup hayatta kalır ve geri döner'

Atalay F.'nin yakalanması ve 'profilinin' çıkarılması için onu tanıyan onlarca kişinin bilgi amaçlı ifadesine başvuruldu. 

İfadesi alınanlar arasında eski öğretmenlerinin, babasının ve akrabalarının bulunduğu belirtildi. 

Bir öğretmeninin, 'Atalay çok akıllı bir çocuktu. Lisede okuduğu dönemde dahi tek başına çöle bıraksanız, bir yolunu bulup hayatta kalıp ve geri dönebilecek karakterde ve azimde bir çocuktu. Bu tür olaylara nasıl karıştı anlamakta zorlanıyorum' dediği basına yansıyan bilgiler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3- ODTÜ: Öğrencimiz değil

3- ODTÜ: Öğrencimiz değil

Atalay F.'nin ODTÜ doktoralı olduğu söylenmişti. 

Bu konuyla ilgili ODTÜ'den yapılan açıklamada, 'Tuzla’da öldürülen Fatma K.'nın katil zanlısının Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Biyoloji bölümünde doktora öğrencisi olduğuna dair bilgi ve ifade doğru değildir. Bahsi geçen isim, ne şimdi ne de geçmiş yıllarda, lisans ya da lisans üstü düzeyde öğrenci olarak üniversitemize kayıt olmamıştır' denildi.

4- 8 noktaya yoğunlaşıldı

4- 8 noktaya yoğunlaşıldı

Milliyet'te yer alan habere göre, yürütülen soruşturmada, Atalay F.'nin iletişim araçlarından uzak durduğu tespit edildi, olay yerine yakın bir noktada kırık bir telefon bulundu.  

Polisin İstanbulEdirneBursaBalıkesirİzmirMuğlaBulgaristan ve Yunanistan olmak üzere 8 noktaya yoğunlaştığı öğrenildi.

Atalay F.'nin elindeki bavulla minibüsten indiği Kaynarca bölgesinin İDO iskelesine yakın olması, katil zanlısının uzaklaşmak için deniz yolunu kullanabileceği ihtimalini de gündeme getirdi.

5- 'Hayat bir oyun' demiş

5- 'Hayat bir oyun' demiş
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alanında uzman suç ve suçlu psikolojisi uzmanı isimlerden oluşan ‘Şahinler’ ekibinin aradığı katil zanlısının, tarih öğretmenini öldürdüğü, gece saatlerinde başka bir yöntem kullanarak ormanlık alana bıraktığı, ardından da bavulunu alarak kaçmış olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan bir kişinin, Atalay F.'nin kendisine, “Hayat bir oyun. Oyunu ben kuruyorum. Bazı kişiler zaman zaman oyundan çıkıyor. Onlar için Game Over (Oyun bitti) oluyor” dediği öğrenildi.

6- Polis 'başka cinayetler' üzerinde duruyor

6- Polis 'başka cinayetler' üzerinde duruyor

Polis ekipleri ayrıca, zanlının başka cinayetler gerçekleştirmiş olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor. 

Bu kapsamda Atalay F.'nin Maltepe’de geçen şubatta bavul içinde bulunan yabancı uyruklu bir kadın cesedi olayıyla olası ilişkisi de araştırılıyor. 

Değişik kılıklardaki uyarlama fotoğraflar da tüm birimlere dağıtıldı. Kullandığı cep telefonu numarasının dökümüne ulaşan polis, katil zanlısının öldürdüğü Fatma K. ile son 6 ay içinde 2 kez görüştüğünü de tespit etti.

7- İzmir'de mi?

7- İzmir'de mi?

Zanlının, 2 Haziran 2016'da İzmir'in Buca ilçesindeki bir marketin güvenlik kamerasınca görüntülendiği öne sürüldü. (Fotoğraf: AA)

Türkiye'nin pek çok şehrinden ihbar yağıyor.

Basına yansıyan haberlerden biri de, Atalay F.'nin İzmir'de görüldüğü yönünde. 

Yanında birisi küçük üç valizi bulunduğu söylenen katil zanlısının, bir markete girip alışveriş yaptığı, ardından yaklaşık 4 saat geçirdiği kafeteryada, günlük ev kiralayan kişileri aradığı ifade edildi. 

Görgü tanıklarının ifadesine göre Buca'ya giden katil zanlısı, pazarlık yaptığı telefondaki kişiye, “Evde bugün kesin kalacağım, ama beğenirsem iki üç gün daha kalabilirim” demiş.

Kafeteryadan ayrılan Atalay F.'nin görüntülerini televizyondan izleyen kafeterya sahibi, polise ihbarda bulundu ve yaşananları anlattı. Günlük ev kiralayan kişilerle bağlantıya geçildi. 

Diğer yandan Atalay F.'nin bir öğrenci evinde kaldığı, polis ekiplerinin öğrencinin sorgusunda edindiği bilgiye göre adının Ömer, memleketinin Trabzon olduğunu, lise mezunu olduğunu ve uzun yıllar Bodrum'da çalıştığını söylediği belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8- 'Yunan adalarına kaçabilir'

8- 'Yunan adalarına kaçabilir'

2013 yılındaki gerçekleşen cinayetten sonra da Yunan adalarına kaçtığı saptanan Atalay F.'nin yine aynı yönteme başvuracağını göz önünde bulunduran polis, insan tacirleriyle bağlantıya geçme ihtimaline karşı bu yönde de inceleme yaptı. Ayrıca, jandarma ve Sahil güvenlik ekipleri de uyarıldı.

Bu bilgilere rağmen polis kaynakları, söz konusu şüphelinin Atalay F. olduğunun kesinlik kazanmadığını, benzerlik nedeniyle ciddi olarak üzerinde durulduğunu da belirtti.

Son olarak bugün öğle saatlerinde Atalay F'nin Hadımköy'de bir depo kiraladığı ortaya çıktı. Depoda gerçekleşen arama sonrası elde edilen bulgular ışığında ne gibi bilgilere ulaşıldığını ilerleyen zamanlarda aktaracağız. 

İhbar hattı: 0212 214 40 30

İhbar hattı: 0212 214 40 30

Katil zanlısını görenlerin 0212 214 40 30 nolu İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası İhbar Hattı'nı aramaları isteniyor.

Kaynaklar: DHA, Milliyet, Vatan, Sözcü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Şenol

Bir kişiyi Seri katil olarak adlandırmak için cinayetleri bir model dahilinde işlemesi ya da belirli özellikteki kişileri hedef alması gibi kriterle sahip ol... Devamını Gör

Anlamsız Geldi

bu da bir örüntü işte

ohyes

geyik yapılacak bir başlık değil.

Frame Madrock

Rıza baba uyuyormu hüsnü mesut nerdesiniz