Görüş Bildir
Haberler
'Serap’ı Yakan İstihbaratçıydı' Açıklaması Soyut Bulundu ve Soruşturma Kapatıldı

'Serap’ı Yakan İstihbaratçıydı' Açıklaması Soyut Bulundu ve Soruşturma Kapatıldı

FreiGeist
19.03.2015 - 09:28
www.bugun.com.tr
İçeriğin Devamı Aşağıda

Molotofla yakılan Serap Eser’in katillerinin MİT mensubu olduğuna yönelik eski İçişleri Bakanı Şahin’in açıklamaları üzerine başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Savcının, Şahin’in bilgisine hiç başvurmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Küçükçekmece’de 2009 yılında İETT otobüsüne atılan molotof kokteyli nedeniyle lise öğrencisi Serap Eser (17) hayatını kaybetmişti. Olayın faili 4 kişinin, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in eylemin MİT mensuplarınca yapıldığı yönündeki açıklaması üzerine yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

İSTİHBARAT ELEMANIYDILAR

İSTİHBARAT ELEMANIYDILAR

Eski İçişleri Bakanı ve MİLAD Partisi Eş Genel Başkanı Şahin, İstanbul Küçükçekmece'de çıkan olayda motolofkokteyli atılması sonucu feci şekilde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Serap Eser için şu ifadeleri kullanmıştı:

'İstanbul’da benim dönemimde değil, 2010’da gerçekleşen bir olaydı. Küçükçekmece’de otobüse molotof kokteyli atılması sonucunda Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse molotof kokteyli atarak kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisini edindim. Aynı zamanda istihbarat elemanıydılar.'

Bugün gazetesinden Kamil Maman'ın haberine göre, bu açıklamalar üzerine saldırının faili olarak yargılanan Ö.B., R.S., M.D. ve Ö.K, avukatları aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na verdikleri dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.  Şahin’in, isimlerini vermediği bu kişilerin tespit edilerek haklarında, 'Kasten adam öldürme', 'İftira', 'Suç uydurma', 'Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme', 'Sahte belge düzenleme', 'Suçluyu kayırma' ve 'Suç delillerini bildirmeme' suçlarından soruşturma başlatılarak dava açılmasını istediler.

İDDİALARI SOYUT BULUNDU

Suç duyurusu dilekçesini inceleyen Bakırköy Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın, bir ay sonra takipsizlik kararı verdi. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nce Serap Eser’in ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili şikayetçiler hakkında hüküm kurulduğu, dosyanın Yargıtay aşamasında olduğu hatırlatıldı. Takipsizlik kararında “İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in iddialarının soyut, tahmine dayalı, somut bilgi ve belge içermeyen ifadelerden ibaret olduğu görüldüğünden, şikayet dilekçesi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına' ifadeleri kullanıldı.

ŞAHİN: İFADEME BAŞVURULMADI

İdris Naim Şahin açıklamaları sonrasında Bakırköy Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın'ın veya başka bir makamın kendisini çağırıp ifade almadığını kaydetti. Elinde delil bulunup bulunmadığının sorulmadığını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0