Görüş Bildir
Haberler
"Sene Olmuş 2016" Diye Söze Başlayıp Halimize İsyan Ettiren 15 Durum

etiket "Sene Olmuş 2016" Diye Söze Başlayıp Halimize İsyan Ettiren 15 Durum

Borgen
30.11.2016 - 16:33

Teknoloji son hızla ilerliyor, bilim aldı başını yürüdü, neredeyse her hafta başka büyük bir buluş haberine tanık oluyoruz ama bazı şeyler var ki hala değişmeden devam ediyor. 'Sene olmuş 2016 böyle de olmaz ki ama kardeşim...' diye isyan ettiğimiz mevzulara bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sene olmuş 2016 hala gribe bir çare bulunamadı.

Nice hastalıklar tarihe gömüldü geçtiğimiz seneler içerisinde ama bu grip virüsü denilen lanet her sene mutasyona uğraya uğraya bugünlere kadar geldi. Sene olmuş 2016 hala burnumuzdan sümük akıyor. Uzaylılar bir gün dünyamızı ziyarete gelse 'piii bu ne hal' deyip bizi zerre ciddiye almaz yemin ediyorum. 2016 senesinde on gün aralıksız sümük mü akar insanın burnundan be, ayıptır!

2. Sene olmuş 2016 hala ütü yapmak diye bir şey var.

Ev işleri için her şeye çözüm bulundu. Bulaşıktır, çamaşırdır bunları makinelere yıkatıyoruz, hatta elektrikli süpürgenin robotu bile çıktı evi kendi başına süpürüyor ama ütü derdi bitmedi gitti. Sene olmuş 2016 hala elimizde ütü saatlerce kıyafetlerin üzerinde gezdirip duruyoruz ki kırışık görünmesin, ayıptır!

3. Sene olmuş 2016 hala araba kaymasın diye el freni çekiyoruz.

Düğmeleri olanları yapıldı ama sadece lüks modellerde mevcut. Bu çağda hala milyarlarca insan araba kaymasın diye uzun bir sopayı tüm gücüyle çekiyor. Sene olmuş 2016, her şey elektronik olarak halledilirken araba kaymasın diye bir çubuğu yaradana sığınıp var gücümüzle çekmek nedir yahu, ayıptır!

4. Sene olmuş 2016 hala doğum kontrolü için prezervatif kullanıyoruz.

Yıl olmuş 2016 hala yüzlerce sene önce bulunmuş olan 'lastik' ile işimizi seks yapıyoruz. Milenyumu geride bırakalı 16 sene olmuş hala afedersiniz şeyimize lateks bir kılıf geçirip onunla sevişiyoruz. Bu sayede de sperm gitmesi gereken yere gidemiyor. Bunun artık daha basit ve kullanışlı bir yolu bulunmalı ve prezervatif tarihe karışmalı. 2016 senesini bitirmek üzereyiz ya, bunun başka bir çaresi bulunsun artık ayıptır!

5. Sene olmuş 2016 hala sağlığa zarar vermeyen sigara icat edilemedi.

Bu mereti içmek istiyoruz ama dünya kadar da zararı var. Baklavanın bile şekersizini,  kolanın bile 0 kalorilisini yaptınız ama sağlığa zararı olmayan sigara hala ortada yok. Yıl olmuş 2016 hala sigarayı bırakmaya çalışmak diye bir eziyet var, yapın şunun temizini de ciğerlerimiz solmadan içimize çekelim doyasıya, ayıptır ya!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sene olmuş 2016 hala minibüs diye bir şey var.

Metrolar, süper hızlı trenler derken manyetik alan ile havada giden toplu taşıma araçları, saatte 800 km yapan kapsüller yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı bile. Bir yerden bir yere gitmek için dakika başı duran, balık istifi ve trafiği daha da içinden çıkılamaz hale getiren minibüslere biniyor olmanın artık bitmiş olması lazımdı. Yıl olmuş 2016 minibüs nedir arkadaş ya, ayıptır!

7. Sene olmuş 2016 hala adet sancısı çekiliyor.

Tıp ilerliyor, artık ameliyatları robotların yapmasından dahi bahsediliyor ama adet sancısı için hala yapacak hiçbir şey yok. Bin sene önce bir kadın ne çekiyorsa bugün hala aynısı geçerli. Yıl olmuş 2016 adet sancısı ile ninelerimizden kalma yöntemlerle mücadele diyoruz, ayıptır ama be!

8. Sene olmuş 2016 hala her gün kalkıp işe gidiyoruz.

İlk kim ortaya attı bu lanet olayı bilmiyorum ama insanlığın şu çağda hala yılın 300 günü sabah erkenden kalkıp işe gitme olayını çözememiş olması ağrıma gidiyor. Yıl olmuş 2016 işe gitmek nedir ama ya, ayıptır, günahtır, zulümdür bu!

9. Sene olmuş 2016 hala banyo olayına pratik bir çözüm bulunamadı.

Artık duşun atına girip sabit bir şekilde durarak kısa sürede temizleneceğimiz bir sisteme geçilmiş olması lazımdı. Arabalar için bile bulduğumuz yıkama metodunu neden hala kendimize uyarlamadık acaba? İnsan özellikle kış günü, hele sabah vakti duşa girmeye o kadar üşeniyor ki. Üstüne bir de uykudan bir sürü vakit gidiyor. Yıl olmuş 2016 şu yıkanma olayına bir çözüm bulunamamış olması ayıptır ya!

10. Sene olmuş 2016 hala elektrik kablolarla iletiliyor.

2016 senesini bitirmek üzereyiz elektriğe ulaşmak için hala kablolar kullanıyoruz. Evin içi üçlü prizlerden, uzatma kablolarından, şarj aletlerinden geçilmiyor. Artık elektriğin aynı internet gibi wireless olarak iletilmesinin bir yolu bulunsun. Tesla bunu diyeli kaç sene olmuş ayıptır artık halledin şunu ama ya!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sene olmuş 2016 hala yemek yeme olayı çözülemedi.

Yemek yapmak büyük dert. Hem yorucu hem devasa bir zaman kaybı. Artık şu yemek işini kolayca çözeceğimiz bir sisteme geçilmiş olması lazımdı. Artık hap mı olur, başka bir şey mi olur, ne olursa. 2017 senesine girmek üzere olduğumuz şu günlerde 2 saatte hazırladığımız şeyi 2 dakikada tüketmek sizin de zorunuza gitmiyor mu?

12. Sene olmuş 2016 hala ışınlanma olayı ortada yok.

Siz hiç İstanbul'dan Artvin'e otobüs yolculuğu yaptınız mı? Ya da 3 aktarma ile buradan Los Angeles'a uçtunuz mu. Hepsini geçtim siz hiç Tuzla'dan Beylikdüzü'ne gitmeye çalıştınız mı? Yeter artık söz milletin! Şu ışınlanma işini halledin kardeşim.Yıl olmuş 2016 hala yolculuk diye bir şey var ya ayıptır vallahi.

13. Sene olmuş 2016 hala ıslanmamak için şemsiye kullanıyoruz.

Milattan önce icat edilen şemsiye aradan geçen binlerce yıla rağmen hala ilk günkü haliyle hayatımızda. Yağmurdan korunmak için artık başka yöntemler bulunsun kardeşim, olmuyor bak böyle. Şapkamızdan çıkan ışınlar su geçirmez bir alan mı yayar artık nasıl olur onu da bilim insanları düşünsün. Yıl olmuş 2016 elimizde kocaman şemsiyelerle geziyoruz, yağmurlu günlerde birisi gözümüzü oymasın diye tedirgin oluyoruz. Yağmur durunca da nereye sokacağımızı şaşırıyor ve illa bir yerlerde unutuyoruz. Bu eziyet artık bitmeli ya ayıptır!

14. Sene olmuş 2016 hala şarjın bitmesi diye bir olay var.

2016 senesinde evden tam dolu çıktığın şarj akşam eve dönmeden bitiyor. Ekran ışığını kıs, gps'i kapat, bilmem neyi azalt... Şarjımız bitmesin diye kırk takla atıyoruz. Yıl olmuş 2016 artık şu şarj olayını çözün arkadaşım. Şarjım bitti mazereti diye bir şey kalmasın artık. Ev dışında da doyasıya kurcalayabilelim telefonlarımızı.

15. Sene olmuş 2016 hala videoların dolsun diye bekliyoruz.

Tamam eskiden 'Biraz bekle, dolsun öyle izleyelim' diye bir şey vardı ve bu acı gerçeği kabullenmiştik ama 2016 yılında internet artık su gibi, elektrik gibi zaruri bir ihtiyaç olmuş, bazı ülkelerde bir insan hakları gereksinimi olarak kabul görmüşken hala videoların takılması, dolmaması, bekleyip doldurarak izlemek zorunda kalmamız ayıptır ama ya! Bak adil kullanım kotası mevzusunu hiç açmıyorum bile...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
702
305
189
47
39
30
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

sene olmuş 2016 onedioda hala doğru düzgün içerik yok

witch

Sen üç saatte sar sarmayı, bi buçuk dakikada tüketsinler tencereyi :(

Omer Aslan

bakın bu bir dramdır.

Deniz

yemek yemek niye zaman kaybı lan