Görüş Bildir
Haberler
'Senden Bozkurt Olmaz, Senden Olsa Olsa Fındık Kurdu Olur'

'Senden Bozkurt Olmaz, Senden Olsa Olsa Fındık Kurdu Olur'

FreiGeist
27.04.2015 - 08:57 Son Güncelleme: 27.04.2015 - 10:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Oberhausen kentinde, Avrupa Türk Konfederasyonu'nun düzenlediği etkinlikte yaklaşık 10 bin kişiye hitaben konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün söylediği 'Bahçeli'ye milliyetçiliği öğreteceğiz' sözleri ile ilgili olarak 'Senden bozkurt olmaz, olsa olsa fındık kurdu olur' dedi. Bahçeli, başkanlık sistemini de eleştirdi; 'Başkanlık demek federasyon demektir. Bu da Türkiye'yi bölünmeye götürecektir' diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Almanya'nın Oberhausen kentinde gerçekleştirdiği ilk yurt dışı mitinginde, başkanlık sistemiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Başkanlığın 'federasyon' demek olduğunu söyleyen Bahçeli 'Bu da Türkiye'yi bölünmeye götürecektir. İmralı canisi ile pazarlıklarda, yeni anayasa ile bölünme yolunun açılması amaçlanmaktadır. Başkanlık sistemi, bu ihanet sürecinin sonuçlandırılması için istenmektedir. 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarının bir daha açılmamak üzere kapatılması ve bu rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk çarkının döndürülebilmesi, Erdoğan'ın bütün yetkileri elinde toplayarak diktatörlüğünü ilan etmesine bağlıdır. Yeni anayasa ile başkanlık sistemine geçilmesi, bunun için istenmektedir' diye konuştu.

'Yeni Türkiye, içi boş bir slogan'

Bahçeli, Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin içi boş bir klişe slogan olduğunu ve yeni bir aldatma propagandası olarak gündemde yer aldığını belirtti. Bahçeli, Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanının tarafsız olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

'Görevine başlarken bunun için şerefi ve namusu üzerine yemin etmiştir. Şeref ve namus kavramları, bundan nasibini alanlar için elbette ve mecburen bağlayıcıdır. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak tarafsız kalmasını beklemek bu nedenle abesle iştigaldir. Erdoğan açıktan taraftır ve bunu da gizlemeye gerek duymamaktadır. İmralı canisi ile başlattığı ihanet sürecinin yanındadır. Türkiye'yi soyanların safındadır. Rüşvetçi Acem şarlatanları Erdoğan'ın hayırsever işadamlarıdır. Millete küfreden ahlaksızlar Erdoğan'ın dostluk çemberindedir. 17-25 Erdoğan taraftır. Bu nedenle şeref ve namusu üzerine ettiği yemini hatırlatmak nafiledir.'

'Tayyip tipi başkanlık hayalleri'

Erdoğan'nın Türk tipi değil 'Tayyip tipi' başkanlık hayalleri kurmakta olduğunu savunan Bahçeli, 'Bütün yetkilerin kendisinde toplandığı, Yargının kendisine bağlandığı, yasama organı Meclis'in kendi kontrolüne sokulduğu, denge, denetim ve fren sistemi olmayan, tek adam diktatörlüğü, tahtsız ve taçsız sultanlık peşinde koşmaktadır. Beştepe'nin başkanlık sisteminin faziletleri konusunda söylediklerinin tümü yalandır ve aldatmacadır' ifadelerini kullandı.

'Tereciye tere satma' 

'Davutoğlu bize milliyetçilik öğretecekmiş. Kıyamet alameti bu olsa gerektir. Başbakan'ın milliyetçilik cahili, fukarası ve hasmı olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Sayın Davutoğlu, tereciye tere satma; sen önce git etrafına milliyet nedir onu öğret, adamlık nasıl olur onu göster, eğer biliyorsan ahlakın, şeref ve namuslu olmanın faziletlerini anlat. Senden bozkurt olmaz, senden olsa olsa fındık kurdu olur. Parlamenter sistemden güç ve meşruiyet alan Başbakan, başkanlık sistemini bizzat kaleme aldığını söyleyerek makamını inkar etmiş, zavallı duruma düşmüştür.'

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0