Görüş Bildir
Haberler
‘Sehven’ Polisleri Ağır Cezada Yargılanacak

‘Sehven’ Polisleri Ağır Cezada Yargılanacak

adem kara
06.05.2014 - 17:11

Askeri casusluk davasında 15 yıl 7 ay hapis cezası alan emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon dökümlerinde değişiklik yaptığı iddia edilen iki polisin ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verildi.

Askeri casusluk soruşturması kapsamında telefonları dinlenen emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon görüşmelerinin yer aldığı tutanakta değişiklik yaptıkları iddia edilen iki polisin ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verildi.

Polisler, İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu.

'Tutanak değiştirildi' iddiası

Sezer'in, bir konuşmasında 'Ben ondan sonra bir senin yanına uğrarım Eşme'ye' şeklindeki ifadeleri, polisler tarafından 'Uğrarım Vika'ya' diye tutanaklara yazıldı.

Yanlış ifadelerin yazıldığı bu tutanakta Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polis memurları Haşim Gülal ve Sezai Akgün’in imzası yer alıyordu. Sezer'in avukatı Mahir Işıkay, tutanağı yazan iki polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Seyfettin Atıcı, iki polis hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla dava açtı.

İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verildi. Görevsizlik kararı veren mahkeme, sanıklar hakkında iddia edilen eylemin incelendiğini belirtti. Söz konusu eylemin, 'sanıkların görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi bir belgeyi sahte olarak düzenlemek' suçunun oluşabileceğini ifade eden mahkeme, bu suça bakmakla görevinin ağır ceza mahkemesinin görevinde olduğunu vurguladı. Mahkeme bu gerekçeyle dava dosyasını İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/seh...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0