Görüş Bildir
Haberler
'Şehit Cenazelerini İstismar Edenler, Şehitlerimizin Ruhlarına Izdırap Veriyor'

'Şehit Cenazelerini İstismar Edenler, Şehitlerimizin Ruhlarına Izdırap Veriyor'

Onedio Medya
24.08.2015 - 14:33 Son Güncelleme: 24.08.2015 - 14:59

Başbakan Davutoğlu, 'Şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği beraberliği için bir damla alın terini dahi dökmemiş olup şimdi ahkam kesenler var ya onlar da o şehitlerimizin ruhlarına büyük bir ızdırap veriyorlar. Şehitlik makamı makamların en yücesidir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu yönetimi ile bir araya geldi.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, 'Buradan bir kez daha ilgili bütün kesimlere, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunmak istiyorum, gelin hep beraber terörün her türlüsüne karşı çıkalım. DEAŞ (IŞİD) terörüne nasıl karşı çıktıysak PKK terörüne de karşı çıkalım. Etnik ayrımcılığa nasıl karşı çıktıysak, dini ayrımcılığa da karşı çıkalım, mezhebi ayrımcılığa da karşı çıkalım' dedi.

Konunun, meşru bir platformda tartışılması gerektiğine işaret eden Davutoğlu, 'Herkes meşru siyasal platforma gelsin. Orada her şeyi tartışalım. Kim birinin özgürlük alanını daraltırsa onun karşısında omuz omuza verelim. Ama kim terörü bu millete musallat olan bir bela olarak üzerimizde Demokles'in kılıcı gibi kullanmak isterse o kılıcı alır ve kırarız' diye konuştu.

'Boyun eğmek zorunda kalacaklar'

Devletin teröre karşı kararlı tutumunun süreceğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Kim kamu düzenini bozuyorsa, kim vatandaşlarımızın yaşama haklarını tehdit ediyorsa, kim vatandaşlarımızdan haraç alıyorsa, kim gençlerimizi dağlara kaldırmak üzerinden gençlerimizin geleceğini karartıyorsa bütün o odaklara karşı kesin bir talimat verildi ve harekete geçildi. İster DEAŞ şeklinde olsun, ister PKK şeklinde olsun, Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri adına tutsak etmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek. DEAŞ adı altında dinimizi istismar ederek çocuklarımızı Suriye'ye götürenler de PKK adı altında Kürt kardeşlerimizin hissiyatını istismar ederek gençlerimizi Kuzey Irak'a götürenler de aynı şekilde devletimizin kararlı tutumu karşısında boyun eğmek zorunda kalacaktır.'

'Şehitlerimizin ruhuna ızdırap veriyorlar'

Şehit cenazelerini istismar etmek isteyenler bulunduğunu belirten Davutoğlu, 'Şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği beraberliği için bir damla alın terini dahi dökmemiş olup şimdi ahkam kesenler var ya onlar da o şehitlerimizin ruhlarına büyük bir ızdırap veriyorlar. Şehitlik makamı makamların en yücesidir' dedi.

'Operasyonlar sadece terör örgütüne karşıdır'

Sürdürülen operasyonların terör örgütlerine karşı olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Operasyonlar, kesinlikle herhangi bir etnik ya da mezhebi gruba ya da vatandaşa karşı değildir. Ne Türkiye'de ne Irak'ta tek bir sivilin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınması talimatını verdik. Nasıl DEAŞ'a yönelik operasyonlar Araplara, Sünnilere karşı değilse, PKK'ya dönük operasyonlar da Kürtlere, Sünnilere ya da Alevilere karşı değildir. Hepsi sadece ve sadece terör örgütüne karşıdır.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0