Görüş Bildir
Haberler
'Seçimi Kaybedince Vazgeçtiler': Milyonlarca Lira Harcanan Park Belediyeye Devredilmedi

'Seçimi Kaybedince Vazgeçtiler': Milyonlarca Lira Harcanan Park Belediyeye Devredilmedi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırşehir'de yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yapılan Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nı yaptığı devir anlaşmasına rağmen Kırşehir Belediyesi’ne vermedi. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 'Böyle bir parkı vatandaşların hizmetine bir an önce sunmak için gereken parayı yatırdık. Ancak bakanlık gerekçesiz olarak anlaşmayı iptal ettiğini bildirdi. Seçimi kaybedince fikirlerini değiştirdiler sanırım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü gazetesinden İsmail Akduman'ın haberine göreKırşehir'de, 08 Ocak 2010 tarihinde Tabiat Parkı ilan edilen bin 300 dekarlık alana AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin girişimleriyle tenis kortları, basketbol sahası, oturma alanları, kır lokantası, gözetleme kulesi ve çeşitli tesisler yapılmıştı.

Bakanlık sosyal medya hesabından devir işlemini duyurdu👇

Bakanlık sosyal medya hesabından devir işlemini duyurdu👇

Bu gelişmelerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından 14 Şubat 2019'da “Doğa Koruma ve Killi Parklar Genel Müdürlüğü’müz tarafından projelendirilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nı Kırşehir Belediye Başkanlığı’mıza emanet ediyor ve işletmecilik hakkını devrediyoruz” diye yazarak Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nın belediyeye teslim edildiğini duyurdu.

Yeni belediyeye devredilmedi

Yeni belediyeye devredilmedi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Projesi Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından milyonlarca lira harcanarak yapımı tamamlanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, anlaşmaya göre yıllık 88 bin lira karşılığında belediye devredilecekti. 31 Mart seçimlerinde Kırşehir’i AKP’nin elinden alan CHP’li Belediyesi Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ilk taksit olarak yatırılması gereken 17 bin lirayı bakanlığa ödediğini ancak parkın belediyeye teslim edilmeyerek atıl durumda bırakıldığını söyledi.

'Bakanlık gerekçesiz olarak anlaşmayı iptal etti'

'Bakanlık gerekçesiz olarak anlaşmayı iptal etti'

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bakanlığın yapılan anlaşmaya uymadığını belirterek şöyle konuştu:

'Böyle bir parkı vatandaşların hizmetine bir an önce sunmak için gereken parayı yatırdık. Ancak bakanlık gerekçesiz olarak anlaşmayı iptal ettiğini bildirdi. İptal kararı bize ulaştığı gün, AKP Milletvekili Mustafa Kendirli bana parkın son durumu ile ilgili sorular sordu. Bu çok manidar bir durum. Sanırım seçimi kaybedince parkı vermekten vazgeçtiler. Bu yapılan Kırşehir halkını cezalandırmaktır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
198
51
12
5
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre

Belediye başkanlarına çok iş düşüyor. Ellerindeki az imkanları çok verimli kullanıp, vatandaşa güzelce anlatmaları lazım.

Emre Akdağ

Klasik zihniyet şaşırtmadı