Görüş Bildir
Haberler
"Seçim Sonucu Resmi Gazete'de Üç Gündür ‘İtina’ ile Yayımlanmıyor"

"Seçim Sonucu Resmi Gazete'de Üç Gündür ‘İtina’ ile Yayımlanmıyor"

adem kara
18.08.2014 - 14:45 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 16:56

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, YSK’nın seçimlerinin kesin sonuçlarını açıklamasına rağmen, Resmi Gazete’nin (RG) sonuçları neden yayımlamadığını sorarak, “‘Niye yayımlansın’ da denebilir tabii. Resmi Gazete bu, zaten ezelden beri Başbakanlık’a bağlı” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toker bugün kaleme aldığı “Dünkü Resmi Gazete’yi Saklayın” başlıklı köşe yazısında, “Cumhurbaşkanlığı 15 Ağustos’ta kesinleşen Başbakan Erdoğan’ın, mazbatası TBMM’ye teslim edildikten sonra, ilgili YSK kararının Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyordu. Bu karar ise üç gündür ‘itina’ ile yayımlanmıyor. Hoş, ‘Niye yayımlansın’ da denebilir tabii. Resmi Gazete bu; zaten ezelden beri Başbakanlık’a bağlı” dedi.

17 Ağustos tarihli RG’de yayınlanan ve 16 Ağustos 2014 tarihini taşıyan iki kararnamenin altında “Başbakan” olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası yer aldığını söyleyen Toker, YSK’nın Cumhurbaşkanlığı seçimine dair kesin sonuçları 15 Ağustos’ta ilan ettiğini vurguladı.

Anayasa’nın 101′inci maddesinin son fıkrası “Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisi ile ilişiği kesilir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer” hükmünü içeriyor. Buna göre Erdoğan’ın Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin sonuçları açıklamasıyla unvanları sona erecek. YSK cumhurbaşkanlığı seçimi kesin sonuçlarını 15 Ağustos Cuma günü açıklayacak.

Anayasa’nın 109′uncu maddesin ise milletvekili olmayanların başbakan olamayacağını öngörüyor. Bu madde, “Erdoğan’ın başbakanlık yapması mümkün değil” görüşüne kaynaklık ediyor.

nediyor.com

Kaynak: http://nediyor.com/2014/08/18/secim-s...

Sosyal medya yorumları

Sosyal medya yorumları
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0