Görüş Bildir
Haberler
'Şarjım Çabuk Bitiyor' Diyenlerdenseniz Bu Uygulamalara Dikkat! İşte Şarjı En Fazla Tüketen Uygulamalar

'Şarjım Çabuk Bitiyor' Diyenlerdenseniz Bu Uygulamalara Dikkat! İşte Şarjı En Fazla Tüketen Uygulamalar

Don't mind me
24.01.2019 - 12:07

Akıllı telefonlarımızda onca uygulama kullanıyoruz, bazıları gündelik hayatımızın parçası haline geldi. Ancak şarj problemi yaşıyorsanız bazıları bu programlardan kaynaklanıyor olabilir. Çalıştığında şarjınızın kısa sürede bitmesine neden olan bu uygulamalardan birkaçını sizler için derledik! İşte şarj sıkıntısı çıkartan uygulamalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Snapchat

Snapchat

Snapchat eskisi kadar yaygın kullanılmıyor ancak eğer kullanıyorsanız bilmeniz gereken önemli bir nokta, Snapchat'in şarjınızın bitmesinde başrollerden biri olduğu gerçeği. Arka planda çalışmaya devam eden Snapchat, telefonu oldukça yoran bir sisteme sahip.

Netflix

Netflix

Netflix uygulaması hem kullanırken hem de arka planda çalışırken bataryanızı sömüren bir başka uygulama.

WhatsApp

WhatsApp

Aslında bu konuda WhatsApp'ı suçlamak istemiyoruz, çünkü arka planda çalışıp gelen mesajları bize ulaştırmaya çabalıyor. Ancak şarj problemleri yaşatıyor olabilir.

Facebook ve Messenger uygulamaları

Facebook ve Messenger uygulamaları

Facebook size daha iyi hizmet sunmak adına, ana sayfasını güncel tutmak, sizin için gönderileri derlemek gibi görevlere sahip. Bu yüzden arkada bir yandan çalışmaya devam ediyor. Messenger da aynı şekilde, arka planda size gelen mesajların bildirimlerini yollamak için görev yapıyor.

Google uygulamaları

Google uygulamaları

Bu uygulamalardan çoğu küçük boyutlu fakat birbirleriyle senkronize çalışmaya programlandıkları için arka planda çalışmayı sürdürüyorlar. İhtiyaç duymuyorsanız, senkronizasyon ayarını Ayarlar bölümünden Hesaplara girerek kapatabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Maps

Google Maps

Google uygulamalarından bahsettik ama Maps diğerlerinden biraz daha farklı. Konum bilgisi ile çalıştığı için arka planda çalışmayı sürdürüyor.

Instagram

Instagram

Instagram da kullanıcıların yollanan bildirimleri görmesi ve kendini güncel tutması adına arka planda çalışmasını sürdürüyor. Bataryayı fazla kullanan uygulamalar arasında.

Clean Master

Clean Master

Telefonda yer açmak adına kullanılan Clean Master, arka planda çalışmasını sürdüren bir başka uygulama. Clean Master sadece hafızada yer açma için değil telefonu hızlandırmak amacıyla da kullanılıyor.

Spotify

Spotify

Eskiden telefonlarda müzik dinlerken şarjın çok etkilenmediğini hatırlarsınız. Ancak müzik bulutu Spotify şarjı oldukça hızlı tüketen bir uygulama.

Tinder

Tinder

Tinder sosyalleşmek adına başarılı bir uygulama ancak şarj konusunda telefonunuzu yoracağını söyleyebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
110
70
40
28
27
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Acilin

"Telefonu açmak" maddesini unutmuşsun.

Isim var

Hangi uygulamalar sarj tuketmiyor icerigini bekliyorum.

grayseaas

bu yüzden twitter kullanın