Görüş Bildir
Haberler
CHP Sözcüsü Koç: ‘Saraydan Fidan Kaçırma’

CHP Sözcüsü Koç: ‘Saraydan Fidan Kaçırma’

ATKN
12.02.2015 - 15:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Sözcüsü Haluk Koç MİT müsteşarlarının istifa ederek siyasete girmesinin alışılagelmiş bir olay olmadığını söyledi. Koç “ Şu an oynanan filme ‘Saraydan Fidan kaçırma’ diyebiliriz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç düzenlediği basın toplantısında Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığı için MİT Müsteşarlığı’ndan istifa etmesini değerlendirdi.

Koç, bunun alışılmadık bir durum olduğunu söyledi:

'Devletin en önemli kurumlarının başında gelen MİT'te başkanlık yapmış bir kişinin, bütün görevi boyunca taşıdığı sırlarla beraber görevinden çekilerek siyasete girmesi yadırganacak bir olay. Çünkü alışılagelmiş bir olay değil. O noktada görev yapanlar o görevden ayrıldıktan sonra kendi sırlarıyla beraber bir köşeye çekilirler. Ben yakın siyasi tarihte, Türkiye Cumhuriyeti'nde de başka benzer bir olay hatırlamıyorum.”

‘Siyasi dokunulmazlığa müraacat var’

MİT Yasası’nda yapılan değişiklikle Hakan Fidan’a yasal koruma sağlandığını söyleyen Koç, Fidan adı etrafında Oslo görüşmeleri, Çözüm Süreci, Suriye süreci gibi konularla birlikte çeşitli iddiaların da tartışma konusu olduğunu ifade etti. Koç, Fidan'ın istifasıyla ilgili bazı sorular gündeme getirdi:

'Zaten koruma zırhın var kanunen. Şimdi milletvekilliğinin getirdiği siyasi dokunulmazlığa müracaat var. Yoksa niyet daha mı farklı? Bunca süredir her işin ve her mevkinin tek muktediri olan, aklı sıra 7 Haziran sonrası için kendisine dönük planlar hazırlayan, yapan baş muktedir acaba alttan alta kendi adamları tarafından mı kuşatılıyor? Bu da önemli soru işaretlerinden bir tanesi. Yani şu anda oynayan filme 'Saraydan Fidan kaçırma' diyebiliriz.'

AA, Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/koc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0