Görüş Bildir
Haberler
'Şansa Sanat'ta Bu Yılın Teması: 'Keşif'

'Şansa Sanat'ta Bu Yılın Teması: 'Keşif'

Şansa Sanat

Dünyanın halka açık en büyük etkinliklerinden biri olan 'Art By Chance / Şansa Sanat' 20 ülkede aynı anda başlıyor. Bu yılın teması: Keşif!

Sanat eserlerinin ortaya çıkış hikayesi elbette üzerinde günlerce, haftalarca hatta yıllarca düşünülerek oluşabilir ancak bazen de 'şans' eseri bir sanat eseri yaratmak bazı insanlara denk gelir. Zamanın ruhuyla eş olarak akıllı ve fotoğraf çeken telefonlar, küçük ve taşınması kolay binlerce video kamera olanağından faydalanan yeni bir festival anlayışı da ortaya çıkıyor. İşte bu imkanları kullanarak, katılımcılarından birer kısa film çekmesini isteyen 'Art By Chance Ultra Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı.

Son başvuru tarihi olan 27 Kasım'a kadar iletilecek videolar, birkaç aşamadan geçtikten sonra finale kalmaya hak kazanırsa, 20 ülkede, 200 şehirde, 1,5 milyar insan tarafından izlenecek. Bu yıl teması 'Keşif' olarak belirlenen festivalin beklentisi bu temaya uygun, 30 saniyelik kısa filmler. Sonuçta 25 filmin finale kalacağı festivalde, trenler, müzeler, kafeler, sanat galerileri, spor salonları gibi birçok mekanda gösterimler yapılacak. Türk Havayolları'nın global sponsorluğunda gerçekleşen festival jürisinde, Walt Disney Studios'un eski başkanı Dick Cook, İngiliz Bağımsız Film Ödülleri Direktörü Johanna von Fischer, London Film School Film Küratörlüğü Master Programı Direktörü Nick Roddick ve Tribeca Film Enstitüsü Sanatçı Programı Başkan Yardımcısı Ryan Harrington yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/san...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0