Görüş Bildir
Haberler
'Sanırım Başbakan'ın İstişareye İhtiyacı Var'

'Sanırım Başbakan'ın İstişareye İhtiyacı Var'

adem kara
02.05.2014 - 13:03

Cumhurbaşkanı Gül, Köşk adaylığıyla ilgili 'Başbakan'la birlikte karar verecektik. Ama kendisinin istişareye ihtiyacı var gibi gözüküyor.' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Zonguldak’ta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Başbakan’la görüştüklerini söyleyip, 'Hangimizin aday olacağıyla ilgili ikimiz karar vereceğiz dedik. Ama Başbakan'ın istişareye ihtiyacı var gibi gözüküyor. Sabırla bu sürecin bitmesini beklemek gerek.' dedi.

İşte Gül’ün açıklamalarından satır başları

BAŞBAKAN’LA DÜNKÜ GÖRÜŞME

'Tabi ki takvim işlemeye başladı. Neticede adaylar olacaktır. Millet karar verecektir. Sayın Başbakan ve ben söz konusu olduğumda bu kararı hangimizin aday olacağı ile ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik ama Sayın Başbakan’ın istişare yapmaya ihtiyacı var sanırım.

Bu konuyla ilgili daha fazla bir şey söylemek istemem. Seçimlerin kuralları belli. Takvim bildiğiniz gibi işeyecek neticede adaylar çıkacak ve halk kimi istiyorsa onu seçecek.

Türkiye’de bu nedenle bir gerilim beklememek gerekir.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Bu konu önemli tabi ki. Eleştirileri dikkate almak gidermek için gayret göstermek gerekir.

DARALTILMIŞ BÖLGE

O TBMM’nin bileceği bir konu. Siyasi partiler zaman zaman seçim sistemleri üzerinde çalışırlar. Önemli olan halkın temsilinin en iyi şekilde gerçekleşmesidir. Söyleyeceğim fazla bir şey yok. çünkü ortada berraklaşmış herhangi bir taslak yok.'

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/gul-sanirim-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0