Görüş Bildir
Haberler
'Sanat Varsa Hayat Var' Klibinde Yer Alan Sanatçılar: 'Cumhurbaşkanlığı İçin Çekildiğini Bilmiyorduk'

etiket 'Sanat Varsa Hayat Var' Klibinde Yer Alan Sanatçılar: 'Cumhurbaşkanlığı İçin Çekildiğini Bilmiyorduk'

Batuhan
28.03.2019 - 11:41 Son Güncelleme: 28.03.2019 - 16:03

Dünya Tiyatro Günü'nde televizyon kanallarında ve sosyal medyada yayınlanan “Sanat Varsa Hayat Var” başlıklı klipte yer alan sanatçılar, klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğini bilmediklerini söyledi. Nilgün Belgün de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı videonun son hali Whatsapp ile herkesle paylaşılmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Öznur Oğraş Çolak ve Ayça Han'ın haberine göre, Suna Keskin, Haldun Dormen, Göksel Kortay ve Nevra Serezli, Nilgün Belgün’ün kendilerini arayıp çağırdığını söyledi.

"Hiçbirimiz bunun siyasi bir sonucu olacağından haberdar değildik"

"Hiçbirimiz bunun siyasi bir sonucu olacağından haberdar değildik"

Yönetmen ve Oyuncu Haldun Dormen, 'Tamamen Nilgün’ün kurbanı olduk diyorum, hiçbirimiz bunun siyasi bir sonucu olacağından haberdar değildik. Ben bu zamana kadar AKP’den gelen hiçbir davete, hiçbir yemeğe katılmadım. Nilgün’ün haberi var mıydı yok muydu bilmiyorum, kendisi de olmadığını söylüyor.' ifadesini kullandı.

"Klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğini bilmiyordum"

"Klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğini bilmiyordum"

Tiyatro Oyuncusu Suna Keskin ise, 'Teklif bana Nilgün Belgün’den geldi, söz konusu tiyatro ve sanat olunca benim için akan sular durur. Dünya Tiyatro Günü için bir klip dediği için kabul ettim. Ama ben klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğini bilmiyordum. Ben de klip yayımlandıktan sonra öğrendim.' dedi.

"Haberimiz yoktu"

"Haberimiz yoktu"

Oyuncu Göksel Kortay da 'haberimiz yoktu' dedi. Kortay şu ifadeleri kullandı: 'Nilgün Belgün’ün davetiyle gittik, haberimiz yoktu. Videoyu da akşam 17.00’de izleyince gördük ne olduğunu. Ama biz bu ülkenin sanatçılarıyız, bu ülkenin halkına sanat yapıyoruz, tası tarağı toparlayıp gidemeyiz. Cumhurbaşkanlığı için yapıldığını bilseydim gider miydim, net bir şey söyleyemiyorum tabii ama; sanat ayrımcı değil, birleştiricidir. Ben her türlü yasaklamaya karşı özgürlükten demokrasiden yanayım. Sanata emek vermiş sanatçıların Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun, dilerim tiyatrolar hiç boş kalmaz. Tiyatro bitmez, tiyatro benim bitmez sevdamdır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Olumlu yönden de bakmak gerekirse Cumhurbaşkanı Dünya Tiyatro Günü’nü kutlamış"

"Olumlu yönden de bakmak gerekirse Cumhurbaşkanı Dünya Tiyatro Günü’nü kutlamış"

Oyuncu Nevra Serezli ise 'Tiyatro için bir şarkı yapıldı ve Dünya Tiyatro Günü’nde yayımlanacak denildi. Onun için gittim sorgulamadım açıkçası. Haldun Dormen ve diğer arkadaşlarımın ismini de duyunca... Nilgün Belgün beni aramış ulaşamamış, BKM’nin müdürü aradı 'Tiyatro Günü için bir klip çekiliyor' dedi. Bir nebze yardımcı olunursa diye gittim. Ama sonradan klibin sonuna bir şeyler konulmuş bilmiyorum. Olumlu yönden de bakmak gerekirse Cumhurbaşkanı Dünya Tiyatro Günü’nü kutlamış. Yaşını başını almış insanlarız, kolay kolay kullanılmayız, art niyet aramıyorum. Biz sanatçılar, çocuklar için ya da engelliler için denildiğinde tabii varım diyoruz. Bazı zamanlarda bunu düşünmezsiniz tiyatro lafı denilince gittim.' ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'ın mesajından sonradan haberdar olduk"

"Erdoğan'ın mesajından sonradan haberdar olduk"

Konuyla ilgili konuşan Nilgün Belgün yapılan klibin Kültür Bakanlığı desteğiyle yayımlanacağını klipteki sanatçılarla paylaştıklarını; fakat Cumhurbaşkanlığı desteğiyle değil de Kültür Bakanlığı desteğiyle olarak aktardıklarını belirtti. “Kültür Bakanlığı da Cumhurbaşkanlığı’na bağlı değil mi?” diyen Belgün, seçimlerden hemen önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm televizyon kanallarında yayımlayarak Dünya Tiyatro Günü’nü kutladığı klibin sonuna kendi mesajını ekleyeceğinden sonradan haberdar olduklarını aktardı.

Nilgün Belgün daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden açıklama paylaşarak şunları belirtti: 'Videonun son hali herkese gönderildi'

Cumhurbaşkanlığı, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için #SanatVarsaHayatVar adıyla özel bir klip yayınlamıştı. 🎥

Tiyatrocu Genco Erkal videoyu sosyal medya hesabından 'Günün bombası' olarak paylaşmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
481
307
108
74
24
24
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jander Sunstar

Geçen sene seçim olmadığı için Cumhurbaşkanı tarafından yalnızca bir mesaj ile geçiştirilmiş bir gündür bu. Bunu bilerek yazın bence yorumları. Bu sefer ünlü... Devamını Gör

pozitron

Erdoğan'ın partili cumhurbaşkanı olduğunu ve partisinin de yıllardır sanata yönelik saldırılarını (özellikle bunun şehir tiyatrolarındaki yüzünü -baskılar, s... Devamını Gör

Tıntın

Nilgün Belgün acaba o kişilerin yüzüne bakmayacak hale gelmeye değdi mi?