Görüş Bildir
Haberler
'Sana Ev Açarım' Demişti: Minibüste Özbek Kadına Taciz Davasında 1 Yıl 3 Ay Hapis ve 2 bin 240 TL Para Cezası

'Sana Ev Açarım' Demişti: Minibüste Özbek Kadına Taciz Davasında 1 Yıl 3 Ay Hapis ve 2 bin 240 TL Para Cezası

Batuhan
07.04.2021 - 11:55

İstanbul'da geçen yıl minibüsüne binen Özbekistanlı Nodira M.'yi (46) herkes indikten sonra taciz ettiği iddia edilen tutuksuz sanık İzzet A.'nın (30) yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık İzzet A.'yı 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına ve 'Cinsel taciz' suçundan da 2 bin 240 lira adli para cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız oluşu, kişiliği ve bir daha suç işlemekten çekineceğine kanaat getiren mahkeme, sanığa verilen cezaları erteledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık İzzet A. ve müşteki Nodira M. ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Sanığın suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarına itibar edilemeyeceği, sanığın araçta tek kalan müştekinin inmesine araç kapısını açmayarak engel olduğu belirtilen mütalaada, sanığın müştekiye cinsel amaçlarına yönelik sözler söylediği öne sürülerek, sanığın üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olduğu ifade edildi.  Mütalaada, sanığın 'Cinsel taciz ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 9 aydan 4,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

"Böyle bir olay olduysa yakınlardaki karakola başvurabilirdi"

"Böyle bir olay olduysa yakınlardaki karakola başvurabilirdi"

Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık İzzet A. suçlamaları kabul etmediğini belirterek, 'Böyle bir olay olduysa yakınlardaki karakola başvurabilirdi. Müştekinin iddia ettiği olaydan 20 gün sonra beni şikayet ediyor. Avukatları ile benden para talep ediyor. Ben bu olay sebebiyle 9 aydır çalışamıyorum. Evden atılma ve eşim ile boşanma noktasına geldim. Kendisi bana iftira atmaktadır. Ben böyle bir suç işlemedim' dedi.

Cezalar ertelendi

Cezalar ertelendi

Mahkeme, sanık İzzet A.'yı 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız oluşu, kişiliği, bir daha suç işlemekten çekineceği yönünde kanaat oluştuğunu belirten mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanığın 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına da hükmeden mahkeme, denetim süresi içerisinde sanığın kasten yeni bir suç işlemesi halinde hükmün açıklanacağını da kararında belirtti. Sanık İzzet A. 'Cinsel taciz' suçundan da 2 bin 240 lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme aynı gerekçelerle hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın