Görüş Bildir
Haberler
'Şampiyonluk Mucize'

'Şampiyonluk Mucize'

Batuhan
02.02.2015 - 11:59

Yorumcu Erman Toroğlu, şampiyonluk yarışı ile ilgili çok tartışılacak bir yorumda bulundu.

Erman Toroğlu, bugün Sabah Gazetesi'nde yayımlanan yazısında, şampiyonluk yarışında en avantajlı takımın Fenerbahçe olduğunu savundu. Toroğlu'nun 'Şampiyonluk Mucize' başlıklı yazısının bazı bölümleri şöyle

Şampiyonluğa giden üç takıma baktığımızda bütçe dediğimiz olay; 'Hangi takım daha az gol yer', 'Hangisi daha rahat gol yer'e bakmak lazım. Çünkü bütçe açık verirse her şeyde, her yerde mağlup olursun. Bütçenin 'gol' yemesi de takımların 'gol' yemelerine benzer. Peki bu üç takıma baktığımızda; 'Rakibe en az gol pozisyonu veren, defansta daha kalabalık olan, rakip takım hücumlarını daha çabuk ve olgunlaşmadan kesen takım hangisi?' derseniz, 'Fenerbahçe' derim.

'AZ GOL YİYER TAKIM ŞAMPİYON OLUR'

Siz istediğiniz kadar çok gol atın. Az gol yiyen takım şampiyon olur. Bu konuda en zayıf olan takım Galatasaray! Bu görüntüyle Galatasaray'ın şampiyon olma şansı uzak bir ihtimal. Bakınız 29. dakikaya kadar Bursa'nın altı net gol pozisyonu var. G.Saray'ın ise tek pozisyonu var, 1 gol atmış. Bursa'nın girdiği gol pozisyonlarını ağırlıklı olarak Muslera önlemiş, birini de Sabri çıkarmış. Ama ilk 45 dakikanın sonucu 1-1. Normal şartlarda ilk yarı 6-1 Bursa'nın lehine bitmesi lazımdı.

Bir takımın defansında araya atılan bir topla 5 oyuncu birden aynı anda oyundan düşüyorsa o takım takım değildir! Bakınız 'Takım değildir' diyorum. Çünkü defansı da hücumu da 'takım' yapar. Arada bazı oyuncular var ki, Mesela Olcan, tam bir yıldır tarihi ile yaşıyor.

Bence bu Galatasaray'ın şampiyon olma şansı mucize. Şampiyonluk Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında geçeceğe benziyor.

Hürriyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0