Görüş Bildir
Haberler
'Şampiyonlar Ligi'ne İkinci Baskın: İzmir'de HES Koduyla Girildiği Söylenen Kumarhanedekilere Ceza Yağdı

'Şampiyonlar Ligi'ne İkinci Baskın: İzmir'de HES Koduyla Girildiği Söylenen Kumarhanedekilere Ceza Yağdı

İzmir'in Bornova ilçesinde jandarma, 'HES' kodu ile girildiği iddia edilen kumarhanelere nefes kesen operasyon yaptı. Operasyon sırasında kaçmaya çalışan kişiler, gizli bölmelerde saklanırken bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlamasında, depo, hayvan çiftliği, iş hanı ve apartman gibi yerleri kumarhaneye çeviren kişilere göz açtırmıyor.

Kumarhanelere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında, jandarma ekipleri, Bornova ilçesine bağlı Egemenlik Mahallesi’nde bulunan 3 farklı kumarhaneyi tespit ederek, faaliyetlerini sürdürdüğünü belirledi.

Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izin sonrası jandarma ekipleri, harekete geçti. Jandarma, ilk operasyonu sanayi sitesi içerisinde bulunan bir depoya yaptı.

Kamerayı görünce şaşıran bir kişi 'Selamun aleyküm' dedi

Kamerayı görünce şaşıran bir kişi 'Selamun aleyküm' dedi

Deponun birçok noktasına kumarhane işletmecileri tarafından güvenlik kamerasının takılarak önlem alındığı gözlendi. Ayrıca, depo girişindeki kapıya da kırılmaması için çok sayıda kilit takıldığı görüldü.

Bunun üzerine komandolar, koçbaşı ile kapının yanındaki duvara delik açarak mekana baskın yaptı. Depoya yapılan operasyonda tombala oynadığı belirlenen 85 kişi yakalandı.

Kameralardan jandarmanın geldiğini gören kişiler ise tombala oynanmasında kullanılan aletler ile mekanlardaki bazı gizli bölmelere saklanmaya çalıştı.

Kameraları gördüğünde şaşkınlığını gizleyemeyen bir kişi, “Selamun aleyküm” derken, diğer kişiler görüntülenmemek için saklanmak istedi. Yapılan kontrollerde, gizli bölmelerde saklanan kişiler, jandarma ekipleri tarafından çıkartıldı.

Operasyon sırasında ikinci kumarhane bulundu

Operasyon sırasında ikinci kumarhane bulundu

Çevrede inceleme yapan jandarma ekipleri, kumarhanenin paralelinde bir mekan daha olduğunu belirledi. İkinci mekana yapılan baskında da, 23 kişi suçüstü yakalandı. Toplamda 108 kişiye, sosyal mesafe kuralına uymamak ve kumar oynamak suçlarından 518 bin 940 lira para cezası uygulandı.

Operasyona devam eden ekipler, 5 katlı bir apartmanın 4’üncü katındaki bir kumarhaneye baskın yaptı.

Kumarhanede az kişinin olması üzerine durumdan şüphelenen jandarma, çevrede yaptığı incelemede 5’inci kattaki elektrik panosunun ardında gizli bir kapı olduğunu belirledi.

Panonun ardındaki kapıyı koçbaşı ile kıran jandarma ekibi, çok sayıda kişiyi burada saklanırken buldu.

Jandarma ekiplerinin incelemesinde aynı apartmanın 3’üncü katında da bir kumarhane olduğu ortaya çıktı. İki kumarhanede yakalanan toplam 112 kişiye, 538 bin 160 lira para cezası kesildi.

Şampiyonlar Ligi'ne ikinci baskın

Şampiyonlar Ligi'ne ikinci baskın

Operasyonun ardından yapılan incelemelerde, kumarhane işletmecilerinin gelen müşterilere Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolü yaptığı iddia edildi. Ayrıca, mekanlarda dezenfektan ve maske bulundurulduğu ortaya çıktı. Baskınlarda, işletmecilere cezai işlem uygulandı.

Öte yandan, sanayi sitesi içerisindeki depoya 4 ay önce de baskın düzenlendi. Kumarhanede, “İçerisi şampiyonlar ligi, pırlantacılar, galericiler. İzmir’in tüm elit insanları burada” yazısıyla dikkat çeken panonun kaldırmadığı görüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın