Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu HDP'ye Saldırıları Kınadı ve Ekledi: 'Kimse Mağduriyet Yaratmasın'

Davutoğlu HDP'ye Saldırıları Kınadı ve Ekledi: 'Kimse Mağduriyet Yaratmasın'

ATKN
18.05.2015 - 13:14 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 13:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, HDP bürolarına düzenlenen saldırıların sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı, 'Kimse mağduriyet yaratmasın, hükümeti suçlayıcı tutuma girmesin' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karaman mitinginde HDP'nin Mersin ve Adana İl Başkanlıklarına yapılan saldırıya değindi. 

Davutoğlu şunları söyledi:

AK Parti Genel Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum; kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, kim seçim kampanyasında herhangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa, bunun karşısında en önce AK Parti duracak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kime karşı yönelik olursa olsun, her zaman saldırıların karşısında olduk. Kim yaparsa yapsın, saldırıların her zaman hesabını sorduk. 

'Takipçisi olacağız'

İçişleri Bakanı ile görüştüm, gerekli bilgileri aldım. Talimatı verdim. Saldırıların sorumlularının takipçisi olacağız. Hep beraber 7 Haziran'a barış içinde yürüyeceğiz.

'Seçim ortamına dönük provokasyon'

'Birileri provokasyon yapabilir başından beri bunu bekliyorduk. Bu saldırıları yapan her kimse sonuna kadar takipçisi olacağız. Provokatif eylemler amacına ulaşamaz. Bütün partilere karşı yapılan saldırılara ortak tavır göstermeliyiz. Bütün parti teşkilatlarına çağrıda bulunuyorum, kim yaparsa yapsın şiddetin karşısında olalım. Saldırılara karşı bu tavrı ortaya koyarken, bunlardan hesap sormak adına AK Parti’ye yönelik bir eylem olursa, buna da taviz vermeyiz. Kimse mağduriyet yaratmasın, hükümeti suçlayıcı tutuma girmesin' 

Aynı şekilde bizim de bir çok seçim büromuz saldırıya uğradı, milletvekili adaylarımız saldırıya uğradı. Siirt’te, Van’da, Ağrı’da... O zaman da bu çağrıda bulunduk. Şimdi de HDP, MHP, CHP, bütün parti liderlerine ve bütün parti teşkilatlarına çağrıda bulunuyorum, hep beraber, kim yaparsa yapsın, şiddetin karşısında olmaya kararlı bir şekilde devam edelim.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0