Görüş Bildir
Haberler
MHP: 'HDP Saldırılarında Hedef MHP'dir'

MHP: 'HDP Saldırılarında Hedef MHP'dir'

ATKN
18.05.2015 - 15:47 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 16:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, MHP'nin yapılan hiçbir saldırının içinde yer almadığını söyledi.'HDP'ye yönelik saldırılarda hedef MHP'dir' diyen Topçu, 'saldırılarda MHP sembolleri kullanılarak AKP tarafından organize edildiğini' ifade etti.

HDP'ye yönelik artan ve en son Mersin ve Adana'da bombalı saldırıya varan olaylara ilişkin MHP tarafından açıklama geldi. 

CNN Türk'ten Saynur Tezel'in programına katılan ve saldırılarda hiçbir şekilde MHP'nin ve ülkücülerin yer almadığını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, daha önce AKP'nin paralı grupların eline 3 hilali veya bozkurtlu bayrakları vererek saldırı organize ettiğini, mitinglerde provokasyon yaptığını belirterek, buna herkesin şahit olduğunu söyledi. Topçu, bütün vatandaşların can ve mal güvenliğinden sorumlu olanın hükümet olduğunu ve bu saldırılarda bir sorumlu aranıyorsa bunun iktidar olduğunu belirtti.

Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalarda bu sabah patlamalar meydana gelmişti.

Zühal Topçu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Biz bu resimleri, bu oyunları çok gördük. Gençliğin elinde silah yerine bilgisayar, kitap, kalem olması gerektiğini vurgulayan genel başkanımız yıllardan beri bu açıklamalarını sürdürmektedir.

Böyle provokatif eylemler sonucunda bizim partimize yönelik bir sembol işaretin yapılması veya söylemlerin kullanılması çok komik. Çünkü böyle saldırıları gerçekten yapacak olan kişi böyle simgeleri kullanmayacaktır.

Bir suçlu varsa sorumlusu iktidardır. İktidara hesap sormak gerekiyor.

Sayın genel başkanımız çok hassas davranıyor. Ülkücü gençlik de bu hassasiyetin farkında. Bunun için ülkücü gençliğin veya herhangi bir partilimizin böyle bir eylem içerisinde olabilmesi kesinlikle mümkün değildir, olamaz. Açık ve net olarak belirtmek istiyoruz. Ülkücü gençlik ne yaptığını biliyor.

Ülkücü gençlik, birtakım sosyal sorumluluk projeleri içerisinde. Kendi sorumluluğu içerisinde hareket ettiğini herkes biliyor. Bunları yapanlar böyle eylemlerde bulunanlar arasında ne ülkücü milliyetçi gençlik vardır ne de bizim parti üyelerimizden birisi vardır. Zannetmiyoruz ama, zaten böyle bir eylemde bulunuyorsa ki, partiyle bağı kesilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0