Görüş Bildir
Haberler
'Sakal Yüzünden de Savaşmazsın!' Tamamen Keyfi Nedenlerden Dolayı Meydana Gelen Bi' Garip Savaşlar

'Sakal Yüzünden de Savaşmazsın!' Tamamen Keyfi Nedenlerden Dolayı Meydana Gelen Bi' Garip Savaşlar

Her biri ipe sapa gelmez sebepler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Domuz Savaşı

1. Domuz Savaşı

Avusturya İmparatorluğu ve Sırbistan arasında gerçekleşen bu savaş, Sırbistan'ın elindeki domuzları yalnızca Avusturya'ya değil de diğer ülkelere satmaya başlaması üzerine gerçekleşiyor. Ekonomisini geliştirmek isterken bir anda kendini Avusturya ile savaş halinde bulan Sırbistan, 3 yıl boyunca savaştı.

2. II. Domuz Savaşı

2. II. Domuz Savaşı

Bu seferki savaş istenmeyen bir domuzdan dolayı gerçekleşiyor. İngiltere ve Amerika arasındaki bu savaşta İngilizler, Amerikan arazisinde gezinen bir domuzu vuruyor. Bunun üzerine Amerika, İngilizlere karşı savaş başlatıyor, fakat 4 ay boyunca kimse saldırıya geçmeyince savaş burada sona eriyor.

3. Zulu Savaşı

3. Zulu Savaşı

1878 yılında Zulu kabilesi ile İngilizler arasında gerçekleşen bu savaş, Zulu Kralına 'oh olmuş' dedirten cinsten. Zulu Kralını terk eden eşi, çareyi İngiliz topraklarına gitmekte bulur, fakat Zulu Kralı orada da kabile kurallarının geçtiğini varsayarak hem yasadışı bir şekilde İngiliz topraklarına girer hem de karısını öldürür. Zulu Kralına tepki gösteren İngilizler derhal savaş başlatır ve tam 6000 Zulu askeri öldürülür.

4. Sakal Savaşı

4. Sakal Savaşı

Haçlı Seferinden geri dönen Fransa Kralı 7. Louis, eşi tarafından sakalı uzun olduğu gerekçesi ile terk edilir ve eşi bir başka kral olan İngiltere Kralı II. Henry'e kaçar. Bunu sindiremeyen Louis, yaklaşık 300 yıl boyunca sürecek olan Yüzyıl Savaşlarının fitilini ateşleyecek savaşı başlatır.

5. Kova Savaşı

5. Kova Savaşı

Günümüz İtalya'sının şehir devletleri olan Bologna ve Modena arasında geçen bu savaş, meşe ağacından yapılmış bir kova yüzünden gerçekleşiyor. Birkaç Modena askerinin Bologna'ya girerek bu kovayı çalmaları üzerine Bologna anında savaş ilan eder, fakat kovayı bir türlü geri alamaz. Kova günümüzde Modena'da yer alan bir çan kulesinde sergileniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Koşan Köpek Savaşı

6. Koşan Köpek Savaşı

I. Dünya Savaşı henüz bitmişken Yunanistan-Bulgaristan sınırında görev yapan bir askerin köpeği ufak bir koşuya çıkmak ister ve Bulgaristan sınırına doğru koşmaya başlar. Sahibi olan asker de köpeğini yakalamak üzere koşmaya başlayınca Bulgar askerler, Yunan askeri vurarak öldürür. Bir köpek yüzünden her iki taraftan da epey can kaybı yaşanır.

7. Altın Taht Savaşı

7. Altın Taht Savaşı

Ashanti İmparatoru'nun sürgüne yollanmasının ardından İngiltere onun yerine Sir Frederick Mitchell Hodgson'ı yollar, fakat Hodgson altın tahtta oturmak istediğini söyler. Ashantiler için büyük önem arz eden bu tahta bir şekilde oturan Hodgson, Ashantileri oldukça kızdırır ve 12.000 kişilik bir ordu toplayan kabile, İngilizlere saldırır. İngiltere savaşı kazansa da altın tahta kimse oturamaz.

8. Napolyon Savaşı

8. Napolyon Savaşı

Napolyon'a büyük bir hayranlık besleyen ve onu gibi savaş başarıları elde etmek isteyen Paraguay başbakanı Francisco Solano Lopez, hayatında hiç savaşa girmediği için Arjantin, Brezilya ve Uruguay'a aynı anda savaş açar. 6 yıl boyunca süren bu sebepsiz savaş sonucunda Paraguay yok olma noktasına gelir ve ülkedeki erkek nüfusunun %90'ı hayatını kaybeder.

9. Futbol Savaşı

9. Futbol Savaşı

Tamamen holiganlık nedeniyle gerçekleşen bu savaş, 1969 yılında vuku buluyor. El Salvador ve Honduras arasında gerçekleşen futbol maçı, Honduras'ın galibiyeti ile sonuçlanır, fakat kaybetmeyi hazmedemeyen El Salvador holiganları tam 5 gün sürecek bir savaş başlatır. 3000 insanın hayatını kaybettiği bu olay, ABD'nin ateşkes getirmesi ile son buldu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
10
5
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

Bilgilendirici paylaşım keşke her paylaşım böyle olsa. Ama eminim zulu kabilesine saldıran ingiltere " kralın karısı öldürüldüğü için saldırmıştır" ordaki to... Devamını Gör

Nesibe Tahir

II.Domuz savaşı bu nasıl bir isim ya. 🤣