Görüş Bildir
Haberler
'Sahte Cerrah' İçin 18 Yıla Kadar Hapis Cezası Talep Edildi: 'Şaka Yaptım, Suçsuzum'

'Sahte Cerrah' İçin 18 Yıla Kadar Hapis Cezası Talep Edildi: 'Şaka Yaptım, Suçsuzum'

ozcanmine
22.03.2019 - 14:07 Son Güncelleme: 23.03.2019 - 09:14

Kendisini Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu olarak tanıtan ve beyin, sinir ve omurilik cerrahi profesörü olduğunu iddia eden Cüneyt Turan'ın lise mezunu olduğu ortaya çıkmış, akabinde polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. 

Açılan soruşturma tamamlanırken Turan'ın 18 yıla kadar hapsi istendi. Turan ise verdiği ifadede, 'Tüm bunları şaka amaçlı yaptım, suçsuzum' dedi.

Kendisini profesör olarak tanıtan Cüneyt Turan'ın lise mezunu olduğu ortaya çıkmış ardından da gözaltına alınmıştı.👇

Eski ev sahibinin ihbarı üzerine 'sahte cerrah' olduğu ortaya çıkmıştı.

Eski ev sahibinin ihbarı üzerine 'sahte cerrah' olduğu ortaya çıkmıştı.

Kendisini 'beyin sinir ve omurilik cerrahi profesörü' olarak tanıtan, konferanslarda, seminerlerde hatta televizyonlarda konuşmalar yapan Cüneyt Turan'ın 'sahte doktor' olduğu, eski ev sahibinin geçtiğimiz haziran ayında Turan'ı televizyonda görüp polise, 'O bir sahtekar, profesör falan değil' diyerek ihbar etmesiyle ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Turan, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

"En büyük hayalim radikal bir cerrah olabilmekti. Bunu da başardım."

Turan, katıldığı televizyon programlarında 'En büyük hayalim radikal bir cerrah olabilmekti. Bunu da başardım' gibi ifadeler kullanmıştı. 'Masamda hiç hasta kalmadı' diyen Turan aynı zamanda katıldığı programlarda 10 binin üzerinde beyin tümörü çalışmalarının olduğunu söylemişti.

Turan, televizyon programlarına çıkıp kendini böyle tanıtmıştı 📽

Amacının 'arkadaşlarına şaka yapmak' olduğunu söyledi.

Amacının 'arkadaşlarına şaka yapmak' olduğunu söyledi.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre, lise mezunu olan ve insanları maddi manevi dolandıran Turan'ın soruşturması tamamlandı. 18 yıla kadar hapis cezası istenen Turan verdiği ifadede, 'Kendimi doktor olarak tanıtmadım. Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlı olması nedeniyle, insanlara bazı konularda ürün tavsiyesinde bulundum. Suçsuzum' diyerek kendi adına bir internet sitesi açtığını ve amacının da arkadaşlarına şaka yapmak olduğunu söyledi.

Bir iş insanından 340 bin TL, başka bir şahıstan ise 45 bin Euro istediği ortaya çıktı.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada Turan'a, Dolandırıcılık, Sağlık kanununa muhalefet ve tababet ve şuabatı sanatlarına muhalefet' suçlarından dava açıldı.

Belirtilen iddianamede, Turan'ın bir iş insanından 'beyin pili' üzerinde çalışacağını söyleyerek 340 bin TL, başka bir şahıstan ise, tedavi maksatlı yurt dışından getireceğini iddia ettiği materyaller için 45 bin Euro istediği belirtildi.

Tutuklu bulunan ve 18 yıla kadar hapsi istenen Turan, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
63
47
21
8
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Karakoç

Diplomasız ama cerrahım diyor bu bana uzun boylu birisisini hatırlattı o da diploması olduğunu iddia ediyordu ama ispat edemedi..

clearskies

Balık baştan kokar. Biri osurmuş, diğeri sıçmış :):):)

Hakan Foanni

Güzel ülkeyiz vesselam, istediğin her şeyi yap serbest . Yakalandın mı ? Aldatıldım dersin. Olmadı mı? Kandırıldım de, o da mı yemedi? Şaka yaptım olur, olur... Devamını Gör