Görüş Bildir
Haberler
"Sağlıkçılar Şiddet Görüyor Hükümet İzliyor"

"Sağlıkçılar Şiddet Görüyor Hükümet İzliyor"

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Zekiye Bacaksız, Bursa İnegöl Devlet Hastanesi psikiyatri servisinde çalışan sendika üyeleri doktor Kadir Çağıl Doğan’ın bir hasta tarafından rehin alınması olayına tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşanan olayda psikolojik sorunlar yaşayan Salih A., psikiyatri doktorunun izinli olduğunu öğrenince o sırada hasta muayenesi yapan doktor Doğan’ı bıçakla tehdit ederek yaklaşık bir buçuk saat rehin aldı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Bacaksız, “Sağlık çalışanlarına savaşta bile dokunulamazken ülkemizin kamu kurumlarında, kamu gözetiminde şiddet uygulanmaktadır. Yetkililer seyretmektedir” diye tepki gösterdi. Hükümetin yanlış sağlık politikaları ve kötü sağlık organizasyonunun sağlık hizmetlerini felç ettiğini vurgulayan Bacaksız, yetkililere yetersiz sağlık hizmetinin sorumluluğundan kaçmak için sağlık çalışanlarını hedef göstermekten vazgeçmeleri çağrısı yaptı. Yaşanan şiddet olayları nedeniyle sağlık hizmeti verebilme koşullarının ortadan kalktığını vurgulayan Bacaksız, “Sağlık çalışanlarının can güvenliğini mi sağlayacak, yoksa sağlık hizmeti mi verecek? Kamu sağlık kurumlarında kamu düzenini, hasta ve çalışanların can güvenliğini sağlamak hükümetin görevi değil midir?” diye sordu.

Bodrum'da da Doktor ve Hemşireye Saldırı

Bodrum'da da Doktor ve Hemşireye Saldırı

Bodrum’da, 5 No’lu Bitez Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli sorumlu doktor Figen Alaltun ile hemşire Sevim Ok, çocuğunu aşı yaptırmaya getiren M.Y. tarafından darpedildi. 6 Ağustosta yaşanan olayda iddiaya göre, hemşire Sevim Ok, M.D.’ye içeride başka bir hastanın olduğunu belirtip, 5 dakika beklemesini istedi. Bunun üzerine sinirlenen M.D., küfür ve hakaretler savurduğu hemşire Ok’u, diğer hasta yakınlarının gözü önünde Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Figen Alaltun’un odasına kadar iterek, tekme, tokat dövmeye başladı. M.D., araya girmek isteyen Dr. Alaltun’u da tartaklayıp, yere düşürdü. M.D., daha sonra eşi ve kızını da alarak aile sağlığı merkezinden ayrıldı. Saldırıya uğrayan Dr. Alaltun ve hemşire Ok, aile sağlığı merkezindeki diğer çalışanlarının haber vermesi üzerine gelen ambulansla Bodum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Suratı, boynu, sırtı ve karnında aldığı tekme ve yumruk darbeleri nedeniyle morluklar meydana gelen ve kaburga kemiklerinden biri çatlayan hemşire Ok’a 20 gün, kol ve bacağından yaralanan Dr. Alaltun’a ise 10 gün iş göremez raporu verildi. Şikayet üzerine polis M.D.’yi gözaltına alırken, sağlık merkezindeki güvenlik kamerası görüntülerine de incelenmek üzere el konuldu.

Öte yandan bugün 5 No’lu Bitez Aile Sağlığı Merkezi önündeki basın açıklamasıyla Dr. Alaltun ve hemşire Ok’a yapılan saldırı meslektaşları tarafından kınandı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0