Görüş Bildir
Haberler
‘Sağlık Çalışanlarına Şiddet 16 Kat Fazla’

‘Sağlık Çalışanlarına Şiddet 16 Kat Fazla’

FreiGeist
02.06.2015 - 10:03 Son Güncelleme: 02.06.2015 - 15:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için dün Türkiye genelinde tüm hastanelerde 15 dakika iş bırakma eylemi yapıldı.

Sağlık Bakanlığının “Şifa veren ele vefa organizasyonu” kapsamında 09.00 ile 09.15 saatleri arasında tüm hastanelerde hasta bakımına aciller dışında ara verildi.

Türkiye genelindeki eylemlerde de ortak basın bildirisi okundu.

Bildiride özetle, “Maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, ‘sağlık ve şiddet’ kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından derin bir endişe duyuyoruz. Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlımız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapamıyor, bundan emin olunuz. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz” denildi.

Furtun’un çalıştığı Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde kullandığı oda ve odaya ulaşan koridor çiçeklerle süslendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Furtun’un katlini protesto gösterilerinde meslektaşları temsili kanlı önlük giydi

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Furtun’un ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi ve şunları söyledi: “Sağlık çalışanları mesai kavramı tanımaksızın gece gündüz fedakarca hizmet eden kişiler. Onlara yapılan saldırıyı, toplum adına ve sağlık çalışanı olarak da şiddetle kınıyorum. Bunu asla içime sindiremiyorum. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet diğer sektörlere göre 16 kat daha fazla. Saldıranlar sadece saldırdığı kişiyi yaralamış, onu sağlık hizmetinden alıkoymuş olmuyor. Onu verme potansiyeli olan sağlık hizmetini engellemiş oluyor. Dolayısıyla bundan sonraki aşamalarda biz sağlık çalışanlarına şiddeti önlemek adına yapılması gerekiyorsa onları yeniden masaya yatırıp tekrardan değerlendireceğiz ve bu nevi bizi derinden sarsan hadiselerin yaşanmaması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.”

İSTANBUL Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES)’in çağrısıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde toplanan sağlıkçılar, Çemberlitaş’ta bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüdü. Yürüyüşe birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve parti de destek verdi.

Doktorların talepleri 

- Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkarılması ve doktorlara yönelik şiddete ağır cezalar verilmesi

- 184 Sabim Danışma Hattı revize edilmesi ya da kaldırılması

- Hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde yeterli ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması 

- Sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran söylemlerden vazgeçilmesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynaklar: Vatan ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0