Görüş Bildir
Haberler
'Rus Saldırılarının Yüzde 90'ından Fazlası Muhalifleri ve Sivilleri Hedef Aldı'

'Rus Saldırılarının Yüzde 90'ından Fazlası Muhalifleri ve Sivilleri Hedef Aldı'

Batuhan
09.12.2015 - 14:31

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'DAİŞ ile mücadele konusunda gösterdiğimiz kararlılığın aynısını, PKK ile mücadele konusunda da dünya kamuoyundan bekliyoruz' dedi. Rus gemisinin Boğaz'dan geçişi sırasında bir askerin füzeli görüntüsünün 'çocukça bir tavır' olduğunu belirten Kalın, İran gazının teknik bir arıza nedeniyle kesildiğini sorunun düzelmesinin ardından aynı seviyeye çıktığını kaydetti. Kalın ayrıca 'Rus saldırılarının yüzde 90'dan fazlası, ılımlı Suriyeli muhalifleri ve sivilleri hedef almıştır' ifadelerini kulandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, 'Biz baştan beri terörün her türüne ve her şekline karşı olduğumuzu açık bir şekilde ifade ettik. Burada bir grup terör örgütünü 'bunlar kötüdür', bir grup terör örgütünü 'bunlar iyidir' diye ayırıp buradan hareketle bir politika üretmek yanlıştır. Siyaseten de yanlıştır, ahlaken de yanlıştır. Biz, DAİŞ konusunda gösterdiğimiz hassasiyeti, DAİŞ ile mücadele konusunda gösterdiğimiz kararlılığın aynısını mesela PKK ile mücadele konusunda da dünya kamuoyundan bekliyoruz' dedi.

Rus gemisinin Boğaz'dan geçiÇi sırasında bir askerin füzeli görüntüsünün 'çocukça bir tavır' olduğunu belirten Kalın, İran gazının teknik bir arıza nedeniyle kesildiğini sorunun düzelmesinin ardından aynı seviyeye çıktığını kaydetti. 

İşte açıklamalarından satır başları:

'Irak ile iletişim kurma noktasında sorunumuz yok'

'Irak ile iletişim kurma noktasında sorunumuz yok'

Türkiye'nin, Irak ile iletişim kurma noktasında sorunu bulunmadığını ifade eden Kalın, şöyle konuştu:

'Bizim Irak ile iletişim kurma noktasında herhangi bir sorunumuz yok. Bu Cumhurbaşkanımız düzeyinde olur, Başbakan düzeyinde olur. İhtiyaç duyulduğunda bu temaslar hızlandırılır. Ama şu anda böyle bir kriz havası yaratma çabası var, orada büyük bir krize doğru bu işi sürükleme çabası var. Bunun bir kere altının boş olduğunu ifade edeyim. Birkaç gündür yürütülen temaslarla zaten bu konunun belli bir, doğru bir zemine oturtulduğunu ifade edebilirim.'

Kalın, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin, '24 Kasım'da düşürülen Rus savaş uçağının, yaşanan Suriye krizinin son maliyetlerinden biri olarak görülmesi gerekir' dedi.

Rus savaş uçaklarının, Suriye'de DAİŞ ile mücadele adı altında, Suriyeli muhalifleri hedef aldığının bilinen bir gerçek olduğuna işaret eden Kalın, 'Rus saldırılarının yüzde 90'dan fazlası, ılımlı Suriyeli muhalifleri ve sivilleri hedef almıştır, gerek Bayırbucak Türkmenleri olsun, gerekse diğer bölgeler olsun. Ancak yüzde 9-10 kadar direkt DAİŞ hedeflerini vurmuştur' diye konuştu.

Yabancı savaşçılar konusu

Yabancı savaşçılar konusu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalın, Suriye'ye giden yabancı 'terörist' savaşçılar konusunda Türkiye'nin aldığı son derece kapsamlı tedbirler bulunduğuna dikkati çekerek, 'Suriye ve Irak bağlamında bin 300 kilometreden fazla sınırımızın olduğu ve güvenlik zaaflarının, savaşın yaşandığı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Bu zor şartlar içinde Türkiye kendi sınır güvenliğini sağlamak, Suriye ile olsun Irak ile olsun gerekse de dünyanın başka ülkelerinden gelen yabancı savaşçılara karşı mücadele konusunda son derece etkin tedbirler almıştır, Almaya da devam etmektedir' diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyinin verilerine göre, Irak ve Suriye'de DAİŞ saflarında 100'den fazla ülkeden 25 bin civarında savaşçının olduğunun tahmin edildiğine dikkati çeken Kalın, 'Buna Suriye ve Irak'taki militanları de eklediğiniz zaman bu sayının, 40-50 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir. Burada önemli olan nokta şu: Yabancı savaşçıların çok önemli bir bölümü Avrupa ülkelerinden gelmektedir. Zaten Avrupalı liderler de bunları itiraf etmektedirler' dedi. 

AA ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
7
1
0
0
0
0