Görüş Bildir
Haberler
'Roket Mermilerinden Sokağa Çıkmaya Korkan Kilis Halkına Zikirmatik Dağıtıldığı Doğru mu?'

'Roket Mermilerinden Sokağa Çıkmaya Korkan Kilis Halkına Zikirmatik Dağıtıldığı Doğru mu?'

ATKN
12.05.2016 - 15:01 Son Güncelleme: 12.05.2016 - 16:45

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bugün verdiği soru önergesinde, Kilis Belediye Başkanı'nın halka 'zikirmatik' dağıttığı iddiasını sorarak, 'Halka önlem olarak sunulan seçenek bu mu?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Kilis’e neredeyse her gün roket atılması Meclis’e taşındı. Kentte atılan roketler yüzünden 21 kişi hayatını kaybetmişti.

Bianet'te yer alan habere göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nca cevaplanması talebiyle verdiği soru önergesinde, Kilis Belediye Başkanının halka “zikirmatik” dağıttığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Önergede, Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgelerinden atılan roketler sebebiyle Kilis’te 8’i Suriyeli 21 kişinin hayatını kaybettiği, 70’ten fazla kişi yaralandığı bilgisi yer aldı.

'Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, roket mermilerinden dolayı sokağa çıkmaya çekinen Kilis halkına zikirmatik dağıttı. Kente art arda düşen roketlerle savaş coğrafyalarını aratmayan Kilis'in Valisi de ‘Her zaman bizim üzerimize de gelebilir. Abdestsiz dışarıya çıkmıyoruz’ demişti.'

Tanrıkulu, Davutoğlu’na şunları sordu:

'Hükümetin halkın can güvenliğini sağlamak için tedbirleri olacak mı?'

'Hükümetin halkın can güvenliğini sağlamak için tedbirleri olacak mı?'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

  • Kilis Belediye Başkanının Suriye’den atılan roket mermilerinden ötürü sokağa çıkmaya korkan halka zikirmatik dağıttığı iddiası doğru mu?

  • Kilis Belediye Başkanının halka önlem olarak sunduğu seçenek zikirmatik mi?

  • Kilis Valisi de “abdestsiz dışarı çıkmamayı” tavsiye etmişti. Hükümetin halkın can güvenliğini sağlamak için tedbirleri olacak mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Şimdiye kadar alınan güvenlik önlemleri nelerdir?'

'Şimdiye kadar alınan güvenlik önlemleri nelerdir?'

Arşiv

  • Şimdiye kadar alınan güvenlik önlemleri nelerdir?

  • Kilis’te Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgelerinden atılan roket mermisinin isabet etmesi sonucu 12 Mayıs 2016 tarihi itibariyle yaşamını yitiren ve yaralanan vatandaş sayısı kaç? Bu vatandaşların kaçı çocuk?

  • Kilis’e Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgelerinden atılan roket mermisinin isabet etmesi sonucu 12 Mayıs 2016 tarihi itibariyle hasar gören ve kullanılamaz hale gelen konut, işyeri ve kamu kurumu binası sayısı kaç? Bu binaların onarımı için çalışma yapılıyor mu?

  • Kilis’e Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgelerinden atılan roket mermileri yüzünden şehirden göç eden vatandaş sayısı kaç?

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayzer Soze

Yarın yandaş basının manşetleri şöyle olur "Burası Müslüman bir ülke Sezgin Bey halka İncil mi dağıtılsaydı" ve bunu okuyan AKP seçmeni "CEHAPE zaten dinsiz,... Devamını Gör

cglrclk

on numara yorum.

Mehmet Cepik

"Zikir"inize oto"matik" olarak sokan bir makine gelistirdim, alin münasip yerinize yerlestirin. Ulan böyle bisey mi var ya? Yok abdestsiz disari cikmayin, yo... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Profilde Ataturk resmi, ortamlarda ve yorumlarda dine hakaret ve tayyipe elestiri bunun yaninda her yerde dillendirilen laiklik ve iste karsinizda Chpli biri... Devamını Gör

Bahattin Memoğlu

Bi şey soracam . Türkiye ile Suriye arasındaki fark ne ki ?

yavuz

türkiyede daha fazla suriyeli var