Görüş Bildir
Haberler
'Rockçı İmam' Belediye Başkan Adaylığından Çekildi: 'Hukuksal Nedenler Engel Oldu'

'Rockçı İmam' Belediye Başkan Adaylığından Çekildi: 'Hukuksal Nedenler Engel Oldu'

Emre Ordu
19.02.2019 - 22:59 Son Güncelleme: 20.02.2019 - 09:50

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevden alınan ve Antalya'nın Kaş ilçesinden bağımsız olarak belediye başkanlığına aday olan 'Rockçı İmam' lakaplı Ahmet Muhsin Tezer, adaylıktan çekildiğini bildirdi. Tezer, 'hukuksal nedenlerle' çekilmek zorunda kaldığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Rockçı İmam' adıyla tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, geçen hafta sosyal medyadaki kişisel hesabından yaptığı açıklamada Kaş Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olduğunu duyurmuştu. Ancak Tüzer bugün bu kararından vazgeçtiğini açıkladı.

"İstemeyerek çekilmek zorunda kaldım"

"İstemeyerek çekilmek zorunda kaldım"

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüzer, '31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde, Kaş ilçesinden bağımsız belediye başkan adayı olmaya karar vermiştim. Ne yazık hukuksal nedenlerle adaylıktan istemeyerek çekilmek zorunda kaldım. Hukuksal olarak Kaş Belediye Başkanı seçilsem dahi, Kaş Belediye Başkanlığım düşecek veya iptal edilecek' dedi.

"Göreve iade kararı çıkarsa, kazansam dahi iptal edileceği ortaya çıktı"

"Göreve iade kararı çıkarsa, kazansam dahi iptal edileceği ortaya çıktı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Muhsin Tüzer, şunları söyledi:

'23 yıldır büyük bir aşkla görev yaptığım imamlık görevimden asılsız iddialar nedeniyle ihraç edildim. Bu ihraç kararı karşısında mahkemeye yürütmenin durdurulması ve göreve iade için dava açtım. Bu dava hala sürüyor. Ancak seçim sürecinde veya sonrasında göreve iade kararı çıkarsa, başkanlığı kazansam dahi hukuksal olarak başkanlığımın iptal olacağı ortaya çıktı. Detaylara girmek istemiyorum. Karışık hukuksal bir konu. Bu nedenle üzülerek Kaş Belediye Başkanlığı adaylığından çekiliyorum. Bu kısa sürede inanılmaz bir destek gördüm. Bana güvenen, beni seven insanların yüzündeki umudu, sevinci, pırıltıyı ve coşkuyu gördüm. Benim adaylığıma gönül veren, destek veren tüm dostlara teşekkür ediyorum. Bu nedenlerle adaylıktan çekildiğim için de onlardan özür diliyorum.'

Ahmet Muhsin Tezer kim?

Ahmet Muhsin Tezer kim?

Kaş'a bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde imamlık yaparken, 2013 yılında Kramp Grubu'nun gitaristi Doğan Sakin'le 'Firock' adlı müzik grubunu kurarak, rock ve tasavvuf müziğini birleştiren Ahmet Muhsin Tüzer, Kaş'ta verdiği ilk konseriyle ulusal ve uluslararası basının ilgi odağı oldu. 2013 yılında ilk single parçası 'Mevla'ya Gel'i tamamlayarak müzikseverlere sunan Tüzer, daha sonra İstanbul, Antalya, Kaş ve Finike'de konser verdi. Yurt dışında iki kez ABD'de, Portekiz'de de üç gün üst üste konser veren Tüzer, ilk uluslararası albümünü New York'ta bir müzik şirketi aracılığıyla çıkardı.

Meslekten ihraç edildi, mahkeme onayladı

Meslekten ihraç edildi, mahkeme onayladı

Bu süreçte imamlık görevinden alınarak Balıkesir'e memur olarak atanan Ahmet Muhsin Tüzer, mahkeme kararıyla görevine döndü. Ancak Tüzer, bu kez de hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Kurulu kararıyla Ağustos 2018 tarihinde meslekten ihraç edildi. Ahmet Muhsin Tüzer, hakkındaki meslekten ihraç kararının iptali talebiyle Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın reddine karar veren İdare Mahkemesi, Tüzer'in meslekten ihraç kararını da oy birliğiyle onadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
37
28
7
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yeşilzytn

gerizekalılar işte adam işini yapar hobilerinden size ne

lanet olsun insanların hobilerini engelleyen insanlara

sinan

başka türlü bir şey benim istediğim ne ağaca benzer ne de buluta burası gibi değil gideceğim memleket denizi ayrı deniz havası ayrı hava diyesim geldi ... Devamını Gör