Görüş Bildir
Haberler
'Referansım Allah'tır' Diyen Aday Sahtecilikten Mahkum Olmuş

'Referansım Allah'tır' Diyen Aday Sahtecilikten Mahkum Olmuş

Ulaş
05.03.2015 - 21:14 Son Güncelleme: 06.03.2015 - 01:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçim çalışmalarında “Referansım Allah’tır” sloganını kullanmasıyla gündeme gelen AKP Malatya Milletvekili aday adayı Ebuzer Aydın’ın resmi belgede sahtecilik suçundan hapis cezasına mahkûm olduğu ortaya çıktı. Aydın’ın 2011'de bu nedenle 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası aldığı belirtildi.

Malatya Yenigün'ün haberine göre,2002 ve 2004 yılları arasında Malatya’da yerel bir televizyon kanalında yönetici olan Ebuzer Aydın başkalarının yerine imza attırarak kanalın hisse devrini gerçekleştirdi. Malatya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 30 Mayıs 2011 günü sona eren davada, sanık Aydın’ın atılı suçu işlediği sabit görülerek 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına karar verildi.

Mahkeme kararında, şu ifadelere yer verildi; “Dosya bir bütün olarak incelendiğinde, sanık Abuzer Aydın’ın Sena Radyo TV ajansında yöneticilik yaptığı dönemde sahte toplantı tutanakları düzenlettirmek suretiyle amcasının oğlu olan diğer sanık A.A.’ya hisse devrini gerçekleştirdiği, diğer sanık A.A.’nın ise; olayı bilmesine rağmen hisse devirlerini kabul ettiği, sanık Abuzer Aydın’ın sahte hisse devirlerini kendisinin askerde ve cezaevinde bulunduğu dönemlerde amcasının oğlu olan sanık A.A.’ya muvazalı olarak devrettiği, her iki sanığın muvazalı bir şekilde suça konu belgeleri sahte olarak düzenledikleri tüm sanıkların eylemlerine uyan 765 sayılı TCK 342/1, 80 maddeleri gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi gerekmiş olup aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.'

Kararın hüküm bölümünde ise sanıklara 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verildiği belirtildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına ve cezanın ertelenmesine karar verildiğini kaydetti.

  • BirGün
Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/refer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0