Görüş Bildir
Haberler
'Recep Tayyip Erdoğan IŞİD'in Rehinidir'

'Recep Tayyip Erdoğan IŞİD'in Rehinidir'

adem kara
01.08.2014 - 16:12 Son Güncelleme: 01.08.2014 - 16:58

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Musul'da Türk vatandaşlarını kaçıran IŞİD örgütünün rehini olduğunu savundu; 'IŞİD’i eleştirmiyor, IŞİD’e bir tepki göstermiyor' dedi.

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak'ta ilerleyen ve Musul'da Türk vatandaşlarını rehin alan IŞİD örgütüyle ilgili hükümeti suçladı.

'IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu biliyoruz. Suçsuz yere insanları boğazlayan insanlar dünyanın her tarafında terörist olarak adlandırılırlar. IŞİD’in elindeki silahların da Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini de biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan şu anda IŞİD’in rehinidir. IŞİD tarafından rehin alınmıştır. 49 vatandaşımız rehin alındı, kendisinden ses çıkmıyor. IŞİD’i eleştirmiyor, IŞİD’e bir tepki göstermiyor. Onun bütün tepkisi içeride ben kişisel kariyerimi nasıl güçlendirebilirim. Nasıl fırsat bulur da Ekmel Bey'e (İhsanoğlu) şu veya bu şekilde sataşırım, bunun hesabı içinde. Biz IŞİD’in terör örgütü olduğunu defalarca dile getirdik. Türkiye’de ilk dillendiren de biziz CHP olarak. Biz Ortadoğu’da barışın, huzurun olmasını istiyoruz. Sizin ülkenizin 49 vatandaşı Musul’da rehin alınıyor, bayrağı indiriliyor, insanlar aylardır oradalar fakat bu ülkenin Başbakanı'ndan ses çıkmıyor. Bunu içimize sindiremiyoruz ve bunu doğru bulmuyoruz. IŞİD açıkça Recep Tayyip Erdoğan'ın koruması altında, Türkiye’de korunuyor.'

'%50'nin üstü yok'

Kılıçdaroğlu, ilk turu 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yapılan anketleri de değerlendirdi. 'AKP’nin klasik numarası, bize gelen anketlerin hiçbirinde böyle bir tablo yok. Yani yüzde 50’nin üzerine çıkan bir tablo yok' dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/erd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0