Görüş Bildir
Haberler
“Recep Konuk Vekil Olmamalı!”

“Recep Konuk Vekil Olmamalı!”

Yasin Karakuş
17.03.2015 - 00:34 Son Güncelleme: 17.03.2015 - 01:43

“Recep Konuk Vekil Olmamalı!”

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin startı verildiğinden bu güne kadar AK Parti yine aday adayı sayısında ilk sırada bulunuyor. Vatandaşa AK Parti aday adaylarını sorduk. Akla gelen isimler birbirinden çok da farklı değil ancak, aldığımız en çarpıcı cevap Recep Konuk’un adaylığıyla ilgili olanlardı.

Konya’dan 206 kişinin AK Parti aday adaylığı için başvurması AK Parti camiasının yüzünü güldürürken vatandaşlar ise Konya’nın değerlerinin siyasetin içinde yer almamasından yana…

Konyalı vatandaşlara AK Parti aday adaylarını ve desteklediği aday adayını sorduk. Vatandaşların birçoğu, Recep Konuk’un ismini verirken; yine aynı şekilde Recep Konuk’un milletvekili olmaması gerektiği görüşünü de savundular.

En çok tanınan AK Parti aday adayları arasında Recep Konuk listebaşı olurken; ikinci sırada yaptığı reklam kampanyasıyla ulusal gündemin ilk sıralarında yer alan Osman Yavuz, Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ise üçüncü en bilinen aday adayı oldu.

Vatandaş görüşleri ise en dikkat çekenler ise şunlar oldu

ALİ FUAT TANOĞLU: “KONUK ADAY OLMAMALIYDI”

Ben gençlik yıllarımdan bugüne kadar Milliyetçi Hareket ’in içerisinde yer almış biri olarak, AK Parti adaylarını çok yakından takip etmiyorum. Ancak listenin içinde yer alan adaylar arasında en çok göze batan Recep Konuk ve Ahmet Şan… Recep Konuk’u neredeyse Türkiye’de tanımayan yok. Ayrıca geçen seçimlerde olduğu gibi Konya’nın yine 11 AK Parti milletvekili çıkaracağı kanaatindeyim. Mevcut milletvekillerine bakıldığı zaman Ahmet Davutoğlu haricinde Konya’yı temsil edecek bir vekil göremiyorum. Buna görüşünü savunduğum MHP milletvekilleri de dahil. Çiftçi bir ailenin ferdi olarak Recep Konuk’un aday adayı hatta aday olmasını istemiyorum. Çünkü; şu anda içinde bulunduğu misyonla bir milletvekilinin yapabileceği işlerin kat ve kat fazlasını yapıyor . Milletvekili olması durumunda kendisinin yerini doldurabilecek birini göremiyorum. Temennim de Recep Konuk’un milletvekili olmamasından yana…

MUSTAFA İPBÜKER: “TEMSİLDE SIKINTI VAR”

AK Parti’ye 200 civarı başvuru olduğunu yerel medyadan takip etmiştim. Zaten rakamı duyunca gereksiz bir çok ismin olduğunu tahmin etmek de zor olmadı. Ben aday adaylarının aksine amacın “hizmet etmek” olduğuna inanmıyorum. Amaçların genelde AK Parti’ye yakınlaşmak ve bu yolla adını duyurmak olduğunu düşünüyorum. Aday adayları arasında halka malolmuş isimlerin yanında kendisini bizzat tanıdığımız isimlerin olduğunu da gördüm. Ama AK Parti’nin seçimlerin galibi olacağı fikri üzerine düşünürsem benim adayım kesinlikle Mehmet Babaoğlu olurdu. Tarım kenti Konya’nın en önemli projelerinin başında olan bir kişinin Tarım Bakanlığı’nda Mehdi Eker’den boşalacak olan koltuğa kesinlikle getirilmesini isterim. AK Parti adayları arasında Ahmet Şan ’ın bu hareketine anlam veremedim. Listede ilk 10’da yer alırsa belki vekil olabilir.

HAKAN CANBOLAT: “MEVCUT VEKİLLERİN TAMAMI GİTMELİ”

Ben aslen Malatyalıyım… 17 yıldır Konya’dayım . Hükümetin çalışmalarını beğeniyorum. 7 Haziran seçimlerinin galibinin de yine AK Parti olacağını düşünüyorum. Aday adaylarının çok olması yıldız isimleri gölgede bırakmıyor. Mesela; Recep Konuk, Mehmet Babaoğlu, Muhammed Uğur Kaleli, Veli Tolu, Ziya Altunyaldız … Bunlar ilk aklıma gelenler… Kendilerinin Konya’ya önemli hizmetleri oldu . Ben size sorayım Konya milletvekilleri arasında aklınıza gelen ilk isim kim? Kesinlikle tek başına Ahmet Davutoğlu gelir. Diğer isimlerin oldukça sönük olduğunu düşünüyorum. İktidar partisi adına Konya’nın temsil anlamında önemli eksikleri var. Yeni gelecek adayların bu eksiği tamamıyla gidereceği hatta kabine üyeliği gibi önemli noktalarda görev alabileceklerini belirtmek isterim. Konya, bence bu yönüyle oldukça geniş bir kartelaya sahip. Hem olsun hem olmasın dediğim tek isim ise; Recep Konuk … Göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı işler ortada… Konya’nın yeni stadına bile başında bulunduğu kurumun adını verdi. Vekil olmadığı halde sanki Konya’nın başbakanı gibi her yere yetişti. Vekil olsa önemli hizmetleri olur. Hatta bakanlık bile kendisine çok yakışır. Bana göre taş yerinde ağırdır.

BERAT DURUL: “ŞAN’IN KONYASPOR’A KATKI YAPACAĞI TARTIŞILMAZ”

AK Parti aday adayları arasında Konya’ya daha da büyük hizmetleri olacağını düşündüğüm isim Ahmet Şan geliyor. Aday adaylığı sürecinden adaylık sürecine kadar, Konyalı’nın desteklemesi gerektiğini düşündüğüm isimlerin başında geliyor. Ahmet Şan’ın Konyaspor’a vekilliği döneminde de katkısı olacağı bana göre kesindir.

HÜSREV DEMİR: “OSMANLI HAYALİNİ YANLIŞ ANLAMAMAK LAZIM”

Tarihle yakından ilgilenen birisi olarak AK Parti aday adaylarından aklıma gelen ilk isim Osman Yavuz oldu. Kendisi reklam kampanyasıyla ulusal medyada alay konusu oldu. Reklamın iyisi kötüsü olmaz belki ama bir aday adayının da hakim olmadığı bir konuda böyle bir harekete kalkışmasını tasvip etmiyorum. Osmanlı demek başına börk takıp poz vermek anlamına gelmemeli ve bu yolla gündem hevesine düşülmemeli. Hükümetin icraatları arasında bana göre Osmanlı dönemine yakın hamleler var. Ama illa fetih veya geriye dönüş gibi kavramlar tam manasıyla kavranmadan şekle dökülmemeli. Neticede bu yolla bile olsa Osman Yavuz’un kampanyasından ötürü kendisi ilk aklıma gelen isim. Ama kesinlikle adaylar arasında gösterilmemeli. Hükümetin son günlerde özellikle devlet tabanlı ve akademik kariyerli isimlerini göz önünde tuttuğumuz var sayılırsa Ziya Altunyaldız ismi akla ilk gelenler arasında.

Kaynak: http://www.konyapol.com/551-vatanda-r...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0