Görüş Bildir
Haberler
'Radikalleşmeden İsrail Sorumlu'

'Radikalleşmeden İsrail Sorumlu'

adem kara
18.07.2014 - 14:52

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'İsrail'in bu kural tanımaz saldırganlığı sadece Filistin'de değil, dünyanın her tarafında da nefret tohumlarını saçmakta ve dünyanın radikalleşmesinde İsrail'in çok büyük sorumluluğu olmaktadır' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında gazetecilerin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kara herakatı konusundaki sorularını yanıtladı. Gül, şunları söyledi:

'Özellikle İsrail'in bu kural tanımaz saldırganlığı sadece Filistin'de değil, dünyanın her tarafında da nefret tohumlarını saçmakta ve dünyanın radikalleşmesinde İsrail'in çok büyük sorumluluğu olmaktadır. Bir taraftan yaşanan insanı acılar, bir tarafta zulüm ve saldırganlık.. Bir an önce durması gerekir. Bugün öğleden sonra BM Güvenlik Konseyi toplanacak. Güvenlik Konseyini, çok acil şekilde İsrail'in saldırganlığını durdurmaya dair çok kuvvetli bir tedbir ve açıklama yapmaya davet ediyorum.'

Gül'e, Mısır Dışişleri Bakanının, Hamas'ın Gazze'de ateşkes planını bozmasına Türkiye ve Katar'ın neden olduğu şeklindeki açıklaması da soruldu. Gül, bu iddiayı yalanladı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0