Görüş Bildir
Haberler
'Puslu Kıtalar Atlası' Sergisi CerModern’de

'Puslu Kıtalar Atlası' Sergisi CerModern’de

İçeriğin Devamı Aşağıda

İhsan Oktay Anar’ın aynı adlı yapıtından İlban Ertem’in yaptığı Puslu Kıtalar Atlası çizgi roman uyarlamasına ilişkin sergi 2 Nisan’da açıldı, 26 Nisan’a kadar da Ankara’da Cer Modern’de ziyaret edilebilecek.

Sergide 3 metre x 1,5 metre genişliğindeki panolarla kitaptan sayfa ve ayrıntılar, çeşitli eskizler, açıklayıcı metinler kullanılıyor. Onur Özmen’in sergi ve kitap için hazırladığı akustik beste, serginin fon müziği olarak dinlenebilecek. Öner S. Biberkökü’nün hazırladığı, seslendirmesini Yekta Kopan’ın yaptığı İlban Ertem Anlatıyor belgeseli ve Uğur Erbaş’ın teaser çalışması sergi süresince gösterilecekler.

4 Nisan Cumartesi saat 13:30’da İlban Ertem’e Saygı başlığı altında bir etkinlik gerçekleştirilecek. Serginin açılışı olarak da görülebilecek bu etkinlikte Memo Tembelçizer, Kenan Yarar, Korkut Öztekin, Berat Pekmezci ve Zeynep Özatalay albümden çeşitli sahne ve kareleri kendi üsluplarında yeniden çizerek yorumlayacaklar. İnteraktif bir performans olarak yapılacak etkinlik üç ayrı biçimde gelişecek: Bir yandan çizerler bir masa etrafında çizimlerini sürdürecekler ve tamamlanan çizimler, seyircilere ekrandan anında yansıtılacak. Diğer yanda Levent Cantek ve Levent Gönenç, Puslu Kıtalar Atlası uyarlaması ve çizgi roman hakkında bilgilendirmelerde bulunarak İlban Ertem’le söyleşi yapacaklar. Seyirciler ise hem çizgi üretimlerini görecek hem de çizerlere ve İlban Ertem’e sorular yöneltebilecek.

Etkinlik, İlban Ertem’in, çalışmasını okurlarına imzalamasıyla son bulacak.

Edebiyat Haber

Kaynak: http://www.edebiyathaber.net/puslu-ki...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0