Görüş Bildir
Haberler
"Prandelli ile Devam Edeceğiz"

"Prandelli ile Devam Edeceğiz"

Batuhan
10.10.2014 - 15:20

Galatasaray başkan adayı Duygun Yarsuvat, Galatasaray'da barış ortamını güçlendirmek için aday olduğunu açıkladı. Yarsuvat, başkan olursa teknik direktör Prandelli ile devam edeceğini belirtti.

Galatasaray TV'de yayınlanan 'Seçime Doğru' programına katılan Yarsuvat, 'Bu dönemde G.Saray'ın başsız kalmaması ve birleşmeyi sağlayabilmek için bu göreve soyundum' dedi.

Galatasaray'da bir kaos ortamı olduğunu hissettiğinin altını çizen başkan adayı, bu nedenle bu zor ve ağır göreve aday olduğunu belirtti.

Başkan seçildiği takdirde görevi 2015 Mayıs ayında bırakacağını açıklayan Yarsuvat 'Galatasaray Spor Kulübü tüzüğünün 27'nci maddesi çok açık. Seçim toplantıları Mayıs ayının ikinci yarısında yapılır, bu üç senede bir yapılması öngörülen bir tarihtir. Bu tüzüğü hazırlayan ekibin içinde yer aldığım için konuyu çok iyi bilyorum. 2014'te seçildim, 2017'de gideceğim demek yanlış olur, tüzüğe aykırıdır. Ben olsam da olmasam da Mayıs 2015'te Galatasaray seçim yapmak zorundadır. Eğer gelecek kişi kurallara saygılı ise' ifadelerini kullandı.

Futbol takımının teknik heyetinde hiçbir değişiklik düşünmediğini söyleyen Yarsuvat, 'Prandelli ile sezon sonuna kadar, görevim bitine kadar devam edeceğim. Benden sonrakiler de isterlerse devam ederler. Futbol takımının kadrosunda da değişiklik düşünmüyorum. Feldkamp, Rijkaard, Mancini ve Lucescu'yu yedik, Türkleri saymıyorum. Teknik adam yeme mekanizması var, bunun ortadan kaldırılması gerekir' ifadelerini kullandı.

Yarsuvat, Ünal Aysal yönetimindeki bazı isimleri listesine alması ile ilgili 'Sayın başkanla bu konuda hiç konuşmadım. Benim prensibim devamlılık ve istikrardır. Ebru Hanım ve Mete Bey listemde, bunlar eski ile yeni arasında devamlılığı sağlayacaktır' yorumunda bulundu.

Galatasaray Başkan Adayı, Abdurrahim Albayrak'ı futbol şube sorumlusu olarak mı düşünüyorsunuz sorusuna; 'Şu anda hiçbir iş bölümü yapmadık. Olayları nasıl algılıyorsanız, öyle olabilir, olabilir. Albayrak Galatasaray sevgisi ile yaşıyor, yatıyor ve kalkıyor. Böyle bir arkadaşı dışarıda tutmak doğru olmazdı. Albayrak'ı daha önce seçimden iki saat önce listelerinden çıkartan kişiler var, bunlar başkan da oldular. İnsanların gururları böyle kırılmaz. İnsana saygı benim idaremde ön plandadır' yanıtını verdi.

'Dürüst ve Arıkan'a teklif yaptım'

Ali Dürüst ve Refik Arıkan ile görüştüğünü açıklayan Duygun Yarsuvat, iki isme de teklifini ilettiğini, Dürüst ve Arıkan'ın düşünmek için süre istediğini söyledi.

Yarsuvat, başkan seçilirse ilk icraatının mali ve idari tabloyu incelemek olacağını belirtti '210 günlük bir çalışma düzeni hazırlamak. Bir sloganımız var 'dördüncü yıldız' bu sloganı gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu süre içinde derinlemesine değişiklikler yapamazsınız' dedi.

Galatasaray'a başkan olmak isteyenlere de seslenen Yarsuvat, 'Aday olmak isteyenlere söylüyorum, Mayıs 2015'e kadar hazırlığınızı yapın' ifadelerini kullandı.

Ocak ayında transfer yapmayı doğru bulmadığını ifade eden Galatasaray başkan adayı 'Ara transferlerde elde kalmış oyuncuları alabiliyorsunuz. Bunu sağlıklı bulmuyorum' dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/pra...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın