Görüş Bildir
Haberler
Gaz Fişeğiyle Vurulan Çocuk Gözünü Kaybetti

Gaz Fişeğiyle Vurulan Çocuk Gözünü Kaybetti

Onedio Medya
03.04.2014 - 10:18 Son Güncelleme: 03.04.2014 - 12:47

'Polis Fişeği Bir Yılda 50 Kişiyi Kör Etti'

Urfa'da polisin attığı gaz fişeği 15 yaşındaki çocuğun gözünü kaybetmesine neden oldu. Son bir yılda 50 kişi bu nedenle gözünü kaybetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde polisin attığı gaz fişeğinin, 15 yaşındaki N.K.’nin sol gözünü kaybetmesine neden olduğunu vurgulayarak, “Son bir yıl içinde en az 50 kişinin gözünü kaybetmesine neden olan gaz fişeklerinin hedef gözetilerek kullanılması, halkın demokratik gösteri hakkından vazgeçmesini sağlamaya çalışma girişimidir” dedi.

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, seçim hilelerine karşı demokratik tepkisini gösteren yurttaşlara yönelik müdahalelerin devam ettiğine dikkat çekerek, Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde polisin attığı gaz fişeği, 15 yaşındaki N.K.’nin sol gözünü kaybetmesine neden olduğunu vurguladı. Son bir yıl içinde en az 50 kişinin gözünü kaybetmesine neden olan gaz fişeklerinin hedef gözetilerek kullanılmasının, halkın demokratik gösteri hakkından vazgeçmesini sağlamaya çalışma girişimi olduğunun altını çizen Tanrıkulu, “Ancak tüm bu hukuksuz engellemelere rağmen yurttaşlar temel haklarını ısrarla talep etmeye devam ediyor, edecektir de” dedi.

Tanrıkulu, AK Parti hükümetinin bu hukuksuz uygulamaları karşısında N.K’nin gözünü kaybetmesine neden olan sorumluların ortaya çıkarmasını beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ancak hukuka saygılı yargıçların bu olayı derhal incelemesi ve çocuk yaştaki N.K.’nin gözünü kaybetmesine neden olan sorumluları ortaya çıkarmasını beklemek en tabii hakkımızdır. Bu vesileyle N.K.’ye ve ailesine geçmiş olsun diyor, aileye her türlü hukuki ve siyasi desteği sonuna kadar vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Diğer bir skandal ise yine seçim sonucunun şaibeli hale geldiği Ceylanpınar ilçesinde yaşandığı ifade edilmektedir. İddiaya göre Ceylanpınar’da halkın üzerine kullanım tarihi geçmiş gaz bombaları atılmıştır. Zaten ölümcül sonuçlara sebebiyet veren biber gazının tarihinin geçmesi halinde insan sağlığını nasıl etkileyeceğini tahmin etmek güç değildir. Eğer bu bilinçli olarak yapılıyorsa, doğrudan yurttaşların hayatlarına kastediliyor demektir! Eğer bu iddia doğruysa, kolluk güçleri Ceylanpınar’da alenen yargısız infaz girişimde bulunmaktadır. Dolayısıyla İçişleri Bakanının bu konuya bir an önce açıklık getirmesini bekliyor, savcıları da bu iddiaları araştırarak gerekli soruşturmayı yapmaya davet ediyoruz.”

ANKA

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/guncel/35...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0