Görüş Bildir
Haberler
'Playstation Network Trafiğini Bozdular'

'Playstation Network Trafiğini Bozdular'

Batuhan
28.12.2014 - 12:17

Sony, Noel günü saldırıya uğrayan PlayStation Network'teki sorunun yoğun trafiğe neden olan müdahaleden kaynaklandığını açıkladı.

Sony, Noel'den bu yana düzgün çalışmayan PlayStation Network'ün 'tasarlanmış' yoğun trafikten dolayı sorun yaşadığını belirtti. Lizard Squad siber korsan örgütünün Noel günü saldırı düzenlediğini açıkladığı PlayStation Network, bir gün boyunca kullanılamamıştı. Video oyun platformundaki birçok oyun halen sorun yaşamaya devam ediyor.

Blog sayfasından açıklama yapan Sony, sorunu çözmek için kurulan bir ekibin yüzde 100 performans sağlamak adına çalıştığını belirtti. Sony Computer Entertainment America adına açıklama yapan Catherine Jensen, 'oluşturulan yoğun trafiğin sadece PSN değil diğer platformlarda da bağlantı ve oynanabilirlik sorunlarına neden olduğunu' belirterek, devam eden sorunu en kısa zamanda çözmeye çalışacaklarını belirtti.

Dotcom bedava üyelik verdi

Sony'in açıklaması, PSN'de yaşanan sorunun arkasında Lizard Squad'ın olduğunu da doğrulamış oldu. Örgüt, Sony'ye bu yıl üçüncü defa DDOS saldırısı düzenledi.

Thge Verge sitesinde yer alan bilgiye göre, saldırıdan etkilenen Xbox Live'ı kullanamayan Kim Dotcom, Lizard Squad üyelerine 3 bin tane ömür boyu üyelik hakkı sunarak Mega adlı sitesine erişim hakkı verdi. Hacker'ların bu teklifi kabul ederek saldırıyı sonlandırdığı düşünülüyor.

Kullanıcıların verdiği bilgiye göre PS4, PS3 ve PS Vita konsollarında yaşanan sorun devam ediyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/pla...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0