Görüş Bildir
Haberler
"Pizzayı İtalya'da Yiyeceksin" Diyenler İçin Roma'da 16 Lezzet Durağı

"Pizzayı İtalya'da Yiyeceksin" Diyenler İçin Roma'da 16 Lezzet Durağı

Roma deyince eminim hepinizin aklına dünyanın en güzel, en etkileyici, en tarihi ve romantik şehirlerinden biri olduğu geliyor. Peki ya muhteşem İtalyan yemekleri, makarnalar, pizzalar, dondurmalar gelmiyor mu? Roma aynı zamanda gurme turuna çıkabileceğiniz midenizi bayram ettirecek bir şehir. Tüm yemeklere elbette bu içeriğe sıkıştırmayacağız. Size Roma'da afiyetle pizza yiyebileceğiniz 16 mekanı sıraladık. Şimdiden afiyet olsun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sforno

1. Sforno

Sforno'nun incecik ama kıtır kıtır olmayan elastik hamurlu muhteşem malzemeli pizzasına bayılacağınıza sizi temin ederiz. Napolitan pizzaya benzer leziz pizzalardan önce, İtalyanların fritti adını verdiği kızarmış başlangıçlardan tatmanızı da ayrıca öneriyoruz.

2. Antico Forno Roscioli

2. Antico Forno Roscioli

Roscioliler üç nesildir Roma'nın en lezzetli pizzalarını servis ediyor, neden siz de gidip tatmayasınız? Pizza Bianca adını verdikleri, öğrencilerden işçilere, turistlerden beyaz yakalı lokallere, yaşlılardan gençlere, kadınlardan erkeklere herkesin damağında aynı etkiyi bırakan ve herkes tarafından zevkle kabul gören pizzalarını denemeden gelmeyin.

3. Forno Compo de'Fiori

3. Forno Compo de'Fiori

Roscioli'den çıktınız ve pizzaya doyamadınız diyelim. Kısacık bir yürüyüş sizi Forno Compo de'Fiori'ye ulaştıracak. Forno Compo de'Fiori'nin Roscioli ailesinin bir ferdine ait olduğunu söylesek şaşırtıcı olmaz herhalde.

4. La Gatta Mangiona

4. La Gatta Mangiona

Dışarıdan baktığınızda La Gatta Mangiona herhangi bir pizzacıdan farksızdır ki tahmin edersiniz Roma'da onlardan bolca mevcut. Ama daha yakından bir inceleme, tabaklarda yaratılan tat kontrastlarına bakarak buranın herhangi bir pizzacıdan birkaç adım önde olduğunu ortaya koyar. Klasik margarita pizzadan patates, somon, mozzarella ve maydonozlu deneysel scozzese'ye kadar birçok çeşidin en lezzetlilerini burada bulabilirsiniz. Ayrıca şarap listesinde de 200'den fazla marka şarap da bulunmakta.

5. Da Remo

5. Da Remo

Bu klasik Roma pizzacısına akşam saat 8'den önce varmanızı tavsiye ederiz ki itsscrocchiarella adlı pizzalarının kuyruğunun sonunda kalmayın. Burada kızarmış başlangıçları pas geçebilir yerine eski usul Roma pizza ritüeline uygun olarak fasülyeleri deneyebilirsiniz. Tüm pizzaların canlı, hareketli, hızlı ve biraz flörtöz ve şakacı garsonlar tarafından servis edildiğini de söylemeden geçmeyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. La Fucina

6. La Fucina

Roma'nın güney bölgesinde 2009 yılında hizmet vermeye başlayan La Fucina, pizza a degustazione servisi yapmaktadır. Bu önceden dilimlenmiş pizzaların masaya gelmesi demektir ki herkes pizzayı paylaşabilsin. Size devrimsel bir hareket gibi gelmeyebilir ama Roma'daki geleneksel pizza anlayışına tamamen bir yenilik getirmiştir. Artık herkes kendi özel pizzasını dilimlemekten kurtulmuş önceden dilimlenmiş pizzayı paylaşabilecektir. Kabak çiçeği, kırmızı karides ve Sicilya fıstıkları ilginç pizza malzemeleri arasındadır.

7. Life Pizzeria Bio

7. Life Pizzeria Bio

Diğerlerine nazaran daha yeni sayılabilecek Life Pizzaria Roma'nın kuzey bölgesinde bulunmaktadır. Pizza seçkisinin en ayrıştırıcı yanı ise müşterilerine sunduğu vegan opsiyonlardır.

8. Li Rioni

8. Li Rioni

Restoranın arka tarafında bulunan küçük bir odun fırını her akşam müşterilerine yüzlerce çıtır çıtır pizza çıkarmaktadır. Colosseum'un yakınlarında olması da her akşam çıkardığı pizza sayısında etkili elbette. Yazları dışarıda oturma imkanı da sunan Li Rioni margarita pizzanın belki de şehirdeki en iyi adresi.

9. Pizzarium

9. Pizzarium

Pizzarium Roma'nın en ünlü pizzacılarından Gabriele Bonci tarafından kurulmuş ve her geçen yıl daha da ünlenmekte olduğu halde hala küçücük dükkanında hizmet vermekte. 

Bonci organik bir taş zemin, ekşi mayalı başlangıçlar, tavşan eti, kuru üzüm gibi farklı içeriklerle etkileyici bir sunum hazırlamış.

10. La Boccaccia

10. La Boccaccia

La Boccaccia Roma'nın en iyi pizzacıları listesinde yerini almış durumda. Her zaman klasiklerin hepsini bulabileceğiniz La Boccaccia'da yeni lezzet denemelerine de denk gelebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pinsere

11. Pinsere

Pinsere'nin geleneksel Roma pizzalarından olduğunu herkes bilmez. Yuvarlak ve diğerlerinden daha da ince olan bu pizza özellikle burada yerseniz şahanedir.

12. Emma

12. Emma

Campo de Fiori bölgesinde hem iyi bir pizzacı hem de iyi bir lokanta bulmak kolay değildir. Yine Roscioli ailesinin bir üyesi ile karşınızdayız ve Emma'da sadece pizzalar değil menüdeki her şey denemeye değer.

13. Da Ivo

13. Da Ivo

Da Ivo klasik anlamda Roma pizzası yapmaktadır ve en güzel yanı ise Trastevere'nin herhangi bir pizzacısında olmayan rezervasyon özelliğidir. Eğer grupla gidiyorsanız ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

14. I Supplì

14. I Supplì

Günün hangi saati gelirseniz gelin kilo almanıza yardımcı olacak yerken mutluluktan gülümseyeceğiniz pizzaları bulmanız mümkün. Romalıların tercih ettiği lokal mekanlardan biri olması da cabası.

15. Ai Marmi

15. Ai Marmi

Ai Marmi adını uzun mermer masalarından almış. Eski usül menüye sahip restoranın kızarmış başlangıçları size parmaklarınızı yedirtecek cinsten.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Il Cuore di Napoli

16. Il Cuore di Napoli

Eğer Napolitan pizza sizin favorinizse burası da sizin restoranınız. Üstelik Napoli'nin sadece pizzasını değil Güney İtalya'nın tüm mutfağını burada bulabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
13
11
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
şeyşey

hiç soruyon mu paran var mı diye

Sevilay

roma ya mı uçalım? bunu mu istiyorsunuz?

ercanesra

aaaa çok kötü oldu keşke erken yayımlasaydınız yeni geldik italyadan tüh aç kalmıştık bide