Görüş Bildir
Haberler
Rusya: 'Pilotlardan Biri Karadan Açılan Ateşle Öldürüldü'

Rusya: 'Pilotlardan Biri Karadan Açılan Ateşle Öldürüldü'

Onedio Medya
24.11.2015 - 19:36

Rusya, Suriye sınırında düşen uçaktaki pilotlardan birinin öldürüldüğünü duyurdu. Düşürülen uçaktaki pilotları arayan bir Rus askerinin de öldürüldüğü bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik News'te yer alan habere göre Rusya Genelkurmay Başkanlığı, düşürülen Su-24 tipi uçak içindeki pilotlardan birinin havadayken karadan açılan ateş sonucunda öldüğününü duyurdu.

Paraşütle atlayan pilotlara ateş açılıyor...

Türkmen direnişçilerin DHA muhabiri ile paylaştığı görüntülerde, paraşütle atlayan iki Rus pilota havadayken ateş açıldığı, grupta bulunan bazı kişilerin, 'Atma, atma. Esir geliyor esir esir' diye bağırdığı duyuluyor.

Türkmen komutan 'öldürdük' dedi

Bayırbucak Türkmenlerinin 2’nci Sahil Tümen Komutan Yardımcısı Alpaslan Çelik 'Rus pilotları ölü olarak ele geçirildi. Paraşütle atlarken havaya açılan ateşle vurularak öldürüldü. Dağın karşı tarafından cesetleri, arkadaşlar bu tarafa getiriyorlar. Kimlikleri üzerinden çıkacaktır' dedi.

Rusya: Kurtarma ekibinde yer alan bir asker öldü

Rusya Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, sınırda düşürülen uçaktaki pilotu arayan ekipteki bir Rus askerinin de öldürüldüğünü açıkladı.

Yapılan açıklamada, arama-kurtarma çalışması yapan Mi-8 model helikopterin saldırıya uğradığı ve ekipteki bir askerin öldüğü ifade edildi.

Lazkiye'de faaliyet gösteren Suriyeli muhalif gruplarca yayınlanan bir videoda bir helikopterin muhaliflere yakın bir noktaya indiği ve ABD yapımı tanksavar TOW füzesi ile imha edildiği görülüyor. 

DHA ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda